2014 Pomem Alımları 20 Kasımda Başlıyor

2014 Pomem Alımları 20 Kasımda Başlıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, 14. dönem polis meslek eğitimlerine 6 bin 260 erkek, 240 bayan olmak üzere toplam 6 bin 500 adayın asıl olarak alınacağını açıkladı.

- Emniyet Genel Müdürlüğü, 14. dönem polis meslek eğitimlerine 6 bin 260 erkek, 240 bayan olmak üzere toplam 6 bin 500 adayın asıl olarak alınacağını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2014 yılı Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) alımlarına ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı. POMEM'lerin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı mesleki temel eğitimin verildiği parasız, yatılı ve üniformalı eğitim kurumları olduğu belirtilen açıklamada, "2014 yılında başlatılacak olan 14. dönem polis meslek eğitimlerine 2013 ve 2014 yılları Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) P3 puan türünden 60 ve üzerinde puan alan ve en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabileceklerdir" denildi.

Açıklamada, 14. dönem polis meslek eğitimlerine 6 bin 260 erkek, 240 bayan olmak üzere toplam 6 bin 500 adayın asıl olarak alınacağı bildirilen açıklamada, bu miktarların yüzde 30'u olan bin 878 erkek, 72 bayan olmak üzere toplam bin 950 adayın ise yedek olarak belirleneceği kaydedildi.

7 KASIM'DA SONA ERECEK

Açıklamaya göre, adaylar ikamet ettikleri ildeki İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'ne 20 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında, istenen belgelerle birlikte şahsen başvuracak. Müracaatlar 7 Kasım 2014 tarihi saat 17.00'da sona erecek. Eksik belge veya posta yolu ile ya da başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

YAZILI TEBLİGAT YAPILMAYACAK

Adaylar, katılacakları bölge merkezleri ve tarihleri, 8 Aralık'ta Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın "www.egitim.pol.tr" internet adresinden ve il emniyet müdürlüklerince ilanen adaylara duyurulacak. İnternet adresinden ve il emniyet müdürlüklerinde ilanen yapılan duyuru adaylara tebliğ edilmiş sayılacağından ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

DEĞERLENDİRME VE SEÇME İŞLEMLERİ 3 AŞAMALI

Değerlendirme ve seçme işlemlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce belirlenerek ilan edilen bölge merkezlerinde 22 Aralık 'ta başlanacak. Değerlendirme ve seçme işlemi, 3 aşamadan oluşacak ve 14. dönem için geçerli olacak.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencilerin başarı listesi, KPSS-P3 puanı, değerlendirme, mülakat ve fiziki yeterlik puanlarının toplamına göre, en yüksek puandan başlanarak erkek ve bayan olmak üzere ayrı ayrı hazırlanacak. Sıralama sonucunda eşitlik olması halinde, KPSS puanı daha yüksek olan aday tercih edilecek. Sıralama sonucuna göre, belirlenen kontenjan miktarı kadar aday asıl, bu miktarın yüzde 30'u kadar aday yedek olarak ilan edilecek. Adayların başarı durumları Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın "www.egitim.pol.tr" internet adresinden duyurulacak.

POMEM başvuru detayları "www.egm.gov.tr" internet adresinin duyurular kısmında yer alıyor.