3 engelli çocuk annesine En Vefalı Anne ödülü

3 engelli çocuk annesine En Vefalı Anne ödülü

Malatya’da zihinsel engelli 3 çocuğunun adeta gözü, kulağı ve dili olan Emine İnce’ye 'En Vefalı Anne' ödülü verildi.

Malatya’da zihinsel engelli 3 çocuğunun adeta gözü, kulağı ve dili olan Emine İnce’ye 'En Vefalı Anne' ödülü verildi. Ödülünü alan anne "Onlar benim kanatsız meleklerim. Bu dünyada ne kadar zorluk yaşasak da çocuklarım beni cennete uçuracak." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 64. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Yılın En Vefalı Özürlü Annesi' ödül töreni düzenlendi. Malatya Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ve Manas Evleri işbirliği ile Anemon Otel’de düzenlenen geceye Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Kuruluş Müdürleri ve çok sayıda engelli ailesi katıldı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, burada yaptığı konuşmada, engellilerin toplumsal yaşama entegrasyonunu sağlamada herkese görev düştüğünü belirtti. Hükümet olarak engelli vatandaşların sadece günlük değil tüm yaşamlarını garanti altına almaya çalıştıklarının altını çizen Çalık, şöyle devam etti: "Meslek edinmelerinin sağlanması, eğitim imkânlarının geliştirilmesi, çalışamayacak derecede engelli olan vatandaşlarımızın sosyal güvencelerinin temini, devlet kurumlarımıza personel alımlarında engelli kontenjanının artırılması, özel sektördeki işverenlerimize engelli vatandaşlarımızı istihdam etmeleri yönünde teşviklerin yürürlüğe konması ve kültür, spor, sanat gibi sosyal faaliyetler içerisinde daha fazla yer almalarını sağlayacak alt yapı olanaklarının sağlanmasıdır. Engellilerimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi yaşamda var olmalarını temini noktasında hükümetimizce son derece kararlı adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor."

"3 BİN 554 ENGELLİYE EVDE BAKIM ÜCRETİ ÖDENİYOR"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartının zorlukları birlikte göğüsleyerek ileri bakabilmeyi sağlamak olduğunu ifade etti. Engelliler için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bozkurt, "Müdürlüğümüzce bakıma muhtaç ağır engellilerin bakımını gerçekleştiren bakıcılara özürlü evde bakım ücreti ödenmektedir. Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti İncelenmesi ve Değerlendirmesine ilişkin yönetmelik esaslarına göre evinde bakıma muhtaç ağır engellinin bakımını üstlenen ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan bakıcılara bu vefakar hizmetinin karşılığında kısmen de olsa maddi yönden destek olmak amacıyla bugün itibari ile her bir engelli için aylık 634 lira ödeme yapılmaktadır. Bugün itibari ile Müdürlüğümüzce 3 bin 554 zihinsel, bedensel, süreğen hastalık ve görme engelliye evde bakım ücreti ödenmektedir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Çalık tarafından 3 özürlü çocuğa sahip olan 42 yaşındaki Emine İnce’ye 'Yılın En Vefalı Annesi' plaketi verildi. Çocuklarına ise Manas Evleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Anne İnce hediyeleri aldıktan sonra duygu yüklü bir konuşma yaptı. Anne İnce, "Çocuklarım benim kanatsız meleklerimdir. Onlarla ben bu dünyada zorlukta yaşasak da biliyorumki onlar benim cennet kapımdır. Allah’ımın vermiş olduğu iman gücüyle, elimden geldiği kadar onlara çok iyi bakmaya çalışıyorum. İnşallah çocuklarımla cennette birlikte oluruz." diye konuştu.

Plaket töreninin ardından Zekai Tunca sevilen şarkılarını özürlü aileler için söyledi.
CİHAN

3 engelli çocuk annesine 'En Vefalı Anne' ödülü

3 engelli çocuk annesine 'En Vefalı Anne' ödülü