Adanada toplu açılış töreni -Sağlık Bakanı Akdağ: -Allahın izniyle Sağlıkta Dönüşüm Programı bütün hızıyla devam edecek -Adana Valisi Coş: -En önemli meselesinin istihdam olduğu şuurunda olan Adana,

Adanada toplu açılış töreni     -Sağlık Bakanı Akdağ:     -Allahın izniyle Sağlıkta Dönüşüm Programı      bütün hızıyla devam edecek     -Adana Valisi Coş:     -En önemli meselesinin istihdam olduğu şuurunda      olan Adana,

ADANA Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Allah'ın izniyle Sağlıkta Dönüşüm Programı bütün hızıyla devam edecek" dedi.

ADANA Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Allah'ın izniyle Sağlıkta Dönüşüm Programı bütün hızıyla devam edecek" dedi.

Bakan Akdağ, merkez Yüreğir ilçesinde yapımı tamamlanan 600 yataklı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile diğer kamu ve özel sektör tarafından yapılan toplam yatırım maliyeti 442 milyon lira olan 77 projenin açılış töreninde konuşma yaptı.

Adana'da, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın önemli halkalarından birini daha tamamladıklarını belirten Bakan Akdağ, 600 yataklı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hayırlı olması dileğinde bulundu.

"Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi siz Adanalı kardeşlerimize şifa vesilesi olmak için fedakar sağlık çalışanlarımızla birlikte hizmete başlamış durumda" diyen Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

"Saygıdeğer Başbakanım, Adana'ya önümüzdeki dönemde de talimatlarınızla çok önemli yatırımlar gerçekleştireceğiz. Bunların en önemlisi olan bin 500 yataklı şehir hastanemizin şu anda ihalesi devam ediyor. Bununla ilgili birinci teklifi aldık, firmalardan ikinci teklifleri bekliyoruz. Bu arada gerek Çukurova Hastanesi ve gerekse eski devlet hastanesinin yerinde yeni hastaneler inşa edeceğiz. Seyhan'ın güney tarafında yeni bir hastane de inşa edeceğiz. İlçelerde yapacağımız hastaneler var. Bütün bunlar talimatlarınızla Adanalı kardeşlerimize ve bölgeye vermek istediğimiz sağlık hizmetlerini, daha mükemmel hale getirmek içindir. Biliyoruz ki tüm Adana halkımız, Adanalı kardeşlerimiz, tüm Türk milleti, bu hizmetlere ziyadesiyle layıktır. Allah'ın izniyle Sağlıkta Dönüşüm Programı bütün hızıyla devam edecek. Vatandaşlarımıza çok daha mükemmel sağlık hizmetleri sunmaya gayret edeceğiz."

-Adana Valisi Coş-

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Saygıdeğer Başbakanım, teşriflerinizle ilimize gurur ve onur bahşettiniz, bizlere güç ve moral verdiniz. Bizlere böyle bayram gibi bir gün yaşattığınız için zatıalinize şükran duyuyoruz" dedi.

Coş, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanım, bugün açılışı yapılan kamu projeleri arasında bulunan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin modern binasında 600 hastaya, insanımıza yakışır şekilde otel konforunda yataklı tedavi hizmeti ve her gün binlerce kişiye en iyi şartlarda poliklinik hizmeti verilmektedir. Bugün açılışı yapılan 289 derslikli ve 13 yeni okul binamızda da binlerce öğrencimize çağdaş imkanlarda eğitim ve öğretim sunulmaktadır. Ayrıca kırsal kesime yönelik birçok proje tamamlanıp, bugün hizmete açılmaktadır. Direktiflerinizle gerçekleştirilen bu yatırımlar için Adana zatıalinize müteşekkirdir.

Sayın Başbakanımız, Adana'ya kazandırdığınız ikinci devlet üniversitesi olan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin bir an önce eğitim ve öğretime başlaması için çalışmalar devam etmekte olup, ilimizin pek çok bölgesinde baraj, enerji santrali, tarımsal sulama, bölünmüş yol, yüksek standartlı yol, hastane, yurt, okul ve benzeri pek çok projemiz de hızla bitirilmeye çalışılmaktadır."

Vali Coş, aynı zamanda kentte özel sektör tarafından yapımı gerçekleştirilen 15 tesisin de açılışının yapıldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Toplam yatırım maliyeti 156 milyon lira olan bu tesislerde, bin 390 işçi istihdam edilecektir. Bunları ilimize kazandıran yatırımcılara teşekkür ediyoruz. En önemli meselesinin istihdam olduğu şuurunda olan Adana, valisinden bekçisine, işçisinden köylüsüne kadar 7'den 70'e bütünüyle ilimize çivi çakacak tüm yatırımcıların hizmetindedir. Adana'nın tüm kapıları her gün her saat yatırımcılar için ardına kadar açıktır. Adana'da tarım ve hayvancılığı daha da geliştirmek, sanayi, ticaret, turizm, eğitim sağlık ve diğer hizmet sektörlerinde yatırımları çoğaltmak için, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yürüttüğümüz çalışmaların hükümetimizin de desteğiyle başarıya ulaşacağına inanıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından tesislerin toplu açılışı yapıldı.