Bahçeli, Tunceli'ye dev konvoyla geldi !

Bahçeli, Tunceli'ye dev konvoyla geldi !

Gözler MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli programında..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü partisinin grup toplantısında "Meydan okuyorum cesaretin varsa Tunceli'ye gidersin" sözlerine yanıt olarak bugün kenti ziyaret ediyor. Bazı parti ve sivil toplum örgütlerinin karşı çıkması nedeniyle gerginliğin tırmandığı Tunceli'de gözler Bahçeli'nin ziyaretinde.

Bahçeli, Tunceli Valiliği'ne geldi. Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında partililer tarafından "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları atıldı.

2-540.jpg

PROTESTOCULAR YÜRÜMEK İSTEDİ

Binlerce polis kentte kritik noktalara konuşlandırılırken, kentteki Atatürk Mahallesi'nde olaylar çıktı. Protestocular ile MHP'lilerin karşılıklı sloganları sonrası polis protestoculara müdahale etmeye başladı.

Protestocular valilik binasına yürümek istiyor. Bu arada polisin AKP binasını koruma altına aldığı görülüyor.

111-019.jpg

BAHÇELİ'DEN TUNCELİ'DE OLAY SÖZLER: DERSİM OLAYLARI BİR İSYANDIR

Valilik önünde yaptığı konuşmada Bahçeli şunları söyledi:

Ziyaretimizi sabote etmeye ve engellemeye çalıştılar. Davutoğlu, geçtiğimiz Salı günü şahsıma meydan okumuştur. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki. 'Buyrun gidin cesaretiniz varsa bunu Tunceli’de de söyleyin' demiştir. İşte Tuncelideyim. Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milletiyle Tunceli’de.

Vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Biz Türkiye’yeyiz, büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız. Davutoğlu, bilmiyor, öğrenmediyse kendisine hatırlatıyorum. Bizde mangal gibi yürek demir dağları eritecek cesaret vardır. Özür lobisi kurmak iç barışa katkı sağlamaz. İç ve dış mihrakalara karşı uyanık olmalıyız. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez.

"İSYANDIR"

1937-38 hadiseleri isyandır ve bu isyana katılanlar bölücü teröristlerdir.

Ben Tunceli'de olduğuma göre başbakan ne yapacaktır. Mahcup olmuş, mağlup düşmüş bu şahsiyet bundan sonra nasıl başlbakanlık yapacaktır.

Devlet diz çökmez. Devlet el de etek de öpmez. Devlet zarara düşerse milletin bozgun yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Eğer diz çöksek, el öpsek, taviz versek bağımsızılığımzdan bahsedemeyeceğimiz gibi Tunceli ilimiz de olmayacaktı. Bu kutlu vatan hepimizindir. Acılarımız, sevinçlerimiz ortaktır.

a-224.jpg

KEPENK KAPATANLAR OLUNCA ESNAF ZİYARETİ İPTAL OLDU

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinde esnafı ve cemevini ziyaret etmesi bekleniyordu. Fakat cemevi yetkililerin olumsuz tavrı ve esnafın kepenk kapatması nedeniyle Bahçeli'nin programında son dakika değişikliğine gidildi.

YANINDAKİ KADINLAR DİKKAT ÇEKTİ

Seçim ve propaganda çalışmaları sırasında yanında genellikle erkek partililerle görülen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Tunceli ziyaretinde yaptığı konuşmada iki yanına iki kadın partiliyi aldı.

Aynı zamanda partisinin Genel Başkan Yardımcısı olan Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, TBMM'de başörtülü kadın vekillerin çalışmalara başlaması üzerine yaptığı konuşmada, "Kadınların hayatları mikroskop altına kondu, inceleniyor. Bugün TBMM'de 4 kadın üzerinden mobbing yapılıyor" sözleriyle kamuoyunda gündeme gelmişti.

1-178.jpeg

Bahçeli'nin yanındaki diğer kadın partili ise Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu'ydu.

screenshot_1-072.jpg

VALİLİK ZİYARETİ VE CUMA NAMAZI

Devlet Bahçeli hazırlanan programa göre ilk olarak Tunceli Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından cuma namazı için camiye gidecek.  Programa göre daha sonra Cuma namazını kılması sonrasında esnaf ve cemevini ziyaret etmesi bekleniyordu.

CEMEVİ YETKİLİLERİ İSTEMEDİ

CUMA NAMAZINI TUNCELİ'DE KILDI

Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet daha sonra Cuma namazını kılmak için Tunceli Yunus Emre Camii'ne gitti. Bahçeli'nin daha önceki programında belirtilen Cuma namazından sonra yapacağı cemevi ziyareti ise iptal edildi. Cemevi yönetimi cenazeleri olduğu gerekçesiyle Bahçeli'yi ağırlamayacaklarını duyurdu. Önceki programa göre Bahçeli, saat 13.00'de Cemevi'ni ziyaret edecekti.

bahceli_4086.jpg

ELAZIĞ'DAN TUNCELİ'YE DEV KONVOY

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretiyle ilgili DHA muhabirine bilgi veren MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, "Genel Başkanımızı bu akşam Malatya sınırında karşılayacağız. Sabah saat 09.30'da Tunceli'ye gitmek için büyük bir konvoy eşliğinde Elazığ'dan hareket edeceğiz. Bizim için Türkiye'nin her karış toprağa aynıdır. Tunceli de bunlardan biridir. Tunceli'ye kardeşliğimizi pekiştirmek için gidiyoruz. Hiç kimse bunun altında bir art niyet veya provokasyon aramasın. Biz kardeşiz, kardeşliğimizi pekiştirmek için gidiyoruz" dedi.

111-017.jpg

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Tunceli'ye yapacağı ziyaret nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Yaklaşık 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinler kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

1-925.jpg

Gerginliğin hakim olduğu kentte alınan önlemlerle ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları, gün boyu Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'e ulaşamadı.

1-926.jpg

Sürekli Ankara ile temasta oldukları bilgisi edinilen Vali Kaymak ve Emniyet Müdürü Şen'le görüşmek isteyen basın mensuplarına görevliler sürekli 'toplantıda' yanıtını verdi.

111-020.jpg

BAHÇELİ'YE TUNCELİ'DEN NE TEPKİLER GELMİŞTİ ?
diğer sayfada..

[PAGE]

Bu arada DBP ve bazı parti ve sivil toplum örgütleri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine tepki gösterdi ve kente gelmemesini istedi.

Bahçeli'nin ziyaret programında bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, "Biz dernek yöneticileri olarak şunu biliyoruz ki, bu ziyaret Sayın Bahçeli'nin içinden gelen ve samimi duygular ile Alevileri ve Tuncelilileri kucaklama ve onların sorunları ile ilgilenme Tunceliler ile hasbıhal olma yönünde bir ziyaret değildir. Dersim'in acı hakikatleri noktasındaki düşünceleri sebebi ile derneğimizde ve derneğimiz bünyesindeki cemevimizde ağırlamak düşüncesinde değiliz. Sayın Bahçeli, 1937- 1938 ile ilgili söylemiş olduğu sözlerinden ötürü özür dileyerek ancak bu mekanın kapısından içeri girebilecektir" dedi.

Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı CHP'li Muzaffer Yerlikaya, bazı üyelerle düzenlediği basın toplantısında, "Dersim'in değerlerine bunca zaman laf eden bir insanın, 'Bunları gidip Tunceli'de de açıklayacağım' demesi provokasyona açık bir davettir. Devlet Bahçeli'yi bu tavrı ve kastını aşan sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Kendisine tavsiyemiz Dersim'e gelmemesidir. Dersim hakkının göstereceği tepki ve çıkabilecek olayların sorumlusunun hükümet ve Devlet Bahçeli olacağını kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Avrupa ve Türkiye'de faaliyet gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Federasyonu ve Avrupa Dersimi Yeniden İnşa Cemiyeti'nin de yer aldığı 30 Alevi kuruluşu Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinin 'provokasyon' olacağı açıklamasını yaptı.

TKP'Lİ VE ÖDP'Lİ BAŞKANLAR DA KARŞI

Mazgirt ilçesinde ÖDP'den Belediye Başkanı seçilen ÖDP'li Tekin Türkel, Ovacık Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu ve Demokratik Haklar Federasyonu Tunceli Temsilcisi Tahir Demirtaş, ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Tahir Demirtaş, MHP lideri Bahçeli'nin siyasi anlayışının propaganda yapmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Çünkü, Davutoğlu'na verdiğimiz cevabı, diğer sistem partilerine verdiğimiz cevabı Bahçeli'ye de aynı şekilde vereceğiz. Devlet Bahçeli ve onun siyasi anlayışının Dersim'de propaganda yapmasına izin ve geçit vermeyeceğiz" dedi.

Demirtaş, Bahçeli'nin ziyareti öncesinde Atatürk Mahallesi'nde toplanarak Tunceli Valiliği'ne yürüyeceklerini belirtti, "Biz misafirperveriz. Geçmişte dedelerimiz, annelerimiz bize bir hayırlı misafir nasip olsun derlerdi. Ama, böyle saygısız misafiri bizim kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da "Geçmişe dair kanlı söylemlerini bugün de sürdüren Bahçeli'nin anlayışını mahkum etmek adına bir karşı duruş sergileyeceğiz" dedi.

DBP'LİLER MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Tunceli'de BDP'liler PKK'nın 36'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Seyit Rıza Meydanı'na meşaleli yürüyüş düzenledi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüşte, DBP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın kente yapacağı ziyarete ilişkin konuştu. Doğru, "Ne Bahçeli'ye ne de faşist bir zihniyete Dersim'de yer yok. Buradan devlet ve emniyet yetkililerini uyarıyoruz. Bir provokasyon olarak nitelendirdiğimiz Bahçeli ve adamlarının burada bu halkı tahrik ve provoke etmesine karşılık duyarlılık göstereceksiniz" dedi. Engin Doğru, yarın esnafın kepenk kapatması ve halkın Atatürk Mahallesi'ndeki yürüyüşe katılmasını istedi.

271120142128400194716_2.jpg