Başbakan Davutoğlu açıklayacak mı ?

Başbakan Davutoğlu açıklayacak mı ?

CHP'li Kart, Başbakan Davutoğlu'na çok tartışılacak bir soru önergesi verdi.

AKP milletvekilinin torpilli oğlu önce müdür oldu sonra adam öldürdü sevgilisiyle devlet dairesinde birlikte oldu.

Türkiye AKP’lilerin yakınlarının torpilli atamalarını konuşurken CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çok konuşulacak bir soru önergesi verdi. Kart’ın önergesinin konusu AKP Milletvekili’nin oğlu M.Y.’nin torpille Ilgın Kaplıcaları’na müdür olmasının ardından karıştığı skandallardı.

Kart olayı Davutoğlu’na verdiği önergede şöyle anlattı: “Babası AKP Milletvekili olan M.Y. , 30 Mart Seçimleri sonrasında Konya Ilgın Belediyesine ait Ilgın Kaplıcalarına Müdür olarak atanmıştır. Bu Kişinin; daha evvel Konya-Selçuklu Belediyesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, Ilgın Belediyesinde “istisnai memur” uygulamasıyla Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildiği ve müteakiben de Kaplıca’ya Müdür olarak atandığı ifade edilmektedir.

Anılan Kişi, atamadan sonra Ilgın’da “ölümlü trafik” kazasına yol açmış olup, tutuksuz yargılanmaktadır. Bu Kişinin ; görev yaptığı Kurumu ‘evlilik dışı ilişkisi’ için kullandığı ve olaylara yol açtığı, bu durumun tutanağa bağlandığı bilinmektedir.”