BAŞBAKAN DAVUTOĞLU O ZİYARETİ İPTAL ETTİ

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU O ZİYARETİ İPTAL ETTİ

Başbakan Davutoğlu, Tunceli Belediyesi ziyaretini iptal etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tunceli'de... Davutoğlu, önce Valiliği, ardından Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyaret etti. Davutoğlu, 300 kişilik grubun protestosu nedeniyle belediye ziyaretini ise iptal etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli Valiliğini ziyaret  etti. 
 
Başbakan Davutoğlu, Erzincan'dan helikopterle geldiği Tunceli'de, 4.  Komanda Tugay Komutanlığındaki helikopter pistinden, otobüsle valiliğe geçti. Davutoğlu, valiliğe geçerken yol güzergahında bulunan vatandaşları  otobüsten selamladı. 
 
Valilik binası önünde, tören mangası tarafından karşılanan  Davutoğlu'na, iki  anaokulu öğrencisi tarafından da çiçek verildi. Davutoğlu,  çocuklarla fotoğraf çektirdi ve ardından tören mangasını selamladı. 
 
Başbakan Davutoğlu, daha sonra Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret  ederek çalışmalarıyla ilgili brifing aldı. Davutoğlu'na, ziyarette eşi Sare Davutoğlu, İçişleri Bakanı efkan ala,  eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Genel  Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu eşlik etti. 
 
Bu arada, kent merkezinde bazı cadde ve sokakların, "Başbakan Prof.  Dr. Ahmet Davutoğlu Hoşgeldiniz" şeklinde yazılı pankartlar ve AK Parti  bayraklarıyla donatılması dikkati çekti. 
 
CEMEVİNİ ZİYARET ETTİ
 
Başbakan Davutoğlu, Tunceli Valiliğini ziyaretinin ardından, kent  merkezinde bulunan cemevine geçti. 

 
Davutoğlu, cemevi önünde, Dernek Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber  Yurt ve diğer Alevi dedeleri tarafından karşılandı. Başbakan Davutoğlu, cemevi  bahçesinde bulunan Pir Sultan Abdal'ın heykeli önüne geçerek, eşi Sare Davutoğlu  ile fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminde, bazı bakan ve partililer de yer aldı. 
 
Davutoğlu, daha sonra beraberindekilerle, cemevinde, dernek  yetkilileri ve Alevi dedeleriyle görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. 

2-526.jpg
 
300 KİŞİLİK GRUPTAN PROTESTO
 
Başbakan Davutoğlu’nun valilikte bulunduğu sırada kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Davutoğlu aleyhinde sloganlar atmaya başladı. Göstericiler bir süre 'Gezi şehitleri ölümsüzdür', 'Ali İsmail ölümsüzdür',' Dersim'den defol' sloganları attı.Polisin gaz bombası ile dağıttığı göstericiler, bir süre sonra yeniden toplanıp bekleyişini sürdürürken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Göstericiler, Başbakan Davutoğlu’nun cemevinin ardından ziyaret edeceği Tunceli Belediye binası önüne yürüdü.
 
BELEDİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’deki protestolar nedeniyle belediye ziyaretini iptal ettiği bildirildi.