Bursadaki Spor Çalıştayı başladı -Spor Genel Müdürü Baykan: Lisanslı sporcu sayımız dünya ölçeklerinde değil. Bu spor çalıştayında havanda su dövülmeyecek. Oturumlarda sporumuzun sorunları ve çözüm önerileri

Bursadaki Spor Çalıştayı başladı     -Spor Genel Müdürü Baykan:     Lisanslı sporcu sayımız dünya ölçeklerinde değil. Bu spor     çalıştayında havanda su dövülmeyecek. Oturumlarda sporumuzun     sorunları ve çözüm önerileri

BURSA Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye'deki lisanslı sporcu sayısının dünya ölçeklerinde olmadığını belirterek, "Bu spor çalıştayında havanda su dövülmeyecek. Oturumlarda sporumuzun sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılacak" dedi.

BURSA Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye'deki lisanslı sporcu sayısının dünya ölçeklerinde olmadığını belirterek, "Bu spor çalıştayında havanda su dövülmeyecek. Oturumlarda sporumuzun sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılacak" dedi.

Ulusal düzeyde yapılan "Spor Çalıştayı", Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen törenin ardından başladı.

Çalıştay'ın açılışına, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler ile Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri ve sporcular katıldı.

Baykan, konuşmasında, çalıştayın, sporu doğrudan veya dolaylı etkileyen politika ve faaliyetleri yürüten kamu, özel kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Spor hizmetleriyle ilgili faaliyetler konusunda ihtiyaçlar ve sorunların belirleneceğini, bu doğrultuda öneriler getirileceğini dile getiren Mehmet Baykan, "Çalıştay, ulusal spor politikamızın hazırlanmasına da katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uluslararası müsabakalarda önemli başarılar elde etmesine karşın sporda hala arzuladığı yere gelemediğini savunan Baykan, "Lisanslı sporcu sayımız dünya ölçeklerinde değil. Bu spor çalıştayında havanda su dövülmeyecek. Oturumlarda sporumuzun sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. Çalıştayın Türk sporunun geleceği adına çok verimli geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Daha sonra ise çalıştay çerçevesinde oluşturulan komisyonlar, "Spor Yönetimi", "Spor Kültürü", "Engelliler İçin Spor" ve "Yetenekli Sporcuların Seçimi" konularını görüşmek üzere oturumlara başladı.