Büyükşehirden Kadınlar Günü Etkinlikleri

Büyükşehirden Kadınlar Günü Etkinlikleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir haftaya yayılan etkinliklerle kutluyor. Kadınlar gününde Nostalji Tramvayı ve Minicity de kadınlar için ücretsiz olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir haftaya yayılan etkinliklerle kutluyor. Kadınlar gününde Nostalji Tramvayı ve Minicity de kadınlar için ücretsiz olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, organize edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 7 Mart tarihinde Kent Konseyi ile Muratpaşa Belediyesi işbirliğiyle yapılan 'Al Yazmalım Anıtı'nın Palmiye Parkı'nda açılışı yapılacak. Aynı gün Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) Antalya Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Fotoğraf Topluluğu'nun 'Kadın' konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek,

Yenimahalle Kültür Merkezi'nde İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Özel' konseri düzenlenecek.

DEFİLE VE MOĞOLLAR KONSERİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Büyükşehir Belediyesi önünde 'Biz Birlikte Güçlüyüz- Kadın Emeği İpekböceği Yürüyüşü' yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma töreninden sonra ise Cam Piramit'te 'Geçmişten Günümüze Kadın' defilesi düzenlenecek. Defilenin ardından Anadolu Rock Müziği'nin ünlü ismi Moğollar konser verecek. Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor Topluluğu da aynı gün AKM Perge Salonu'nda 'KocaYasa' adlı oyunu sahneleyecek.

BAŞARILI KADIN HİKAYELERİ

9 Mart Cuma günü AKM Perge Salonu'nda 'Başarılı Kadın Hikayeleri' söyleşisi gerçekleştirilecek. 10 Mart Cumartesi günü AKM Perge Salonu'nda Klinik Psikolog Dr. Başak Demiriz 'İyi Anneler Babalar Ne Yapar?' konulu söyleşide Antalyalılarla bir araya gelecek.Aynı akşam AKM Aspendos Salonu'nda İsmail Baha Sürelsan Konservetuvarı Türk Halk Müziği konseri verecek. 11 Mart Pazar günü ise Yenimahalle Kültür Merkezi'nde Düşevi Oyuncuları Anadolu Kadınları Tiyatro Oyunu'nu sahneleyecek.

TRAMVAY VE MİNİCİTY ÜCRETSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle nostalji tramvayını kadınlar için ücretsiz yaptı. Mezbaha ile Müze arasında sefer yapan nostalji tramvayına binen kadınlar 8 Mart günü ücretsiz yolculuk yapacak. Minicity Kültür Parkı da 8 Mart'ta kadınlara kapılarını ücretsiz açacak.