ELEKTRİKLER NEDEN GİTTİ ? İŞTE İLK AÇIKLAMALAR !

ELEKTRİKLER NEDEN GİTTİ ? İŞTE İLK AÇIKLAMALAR !
Güncelleme:

Türkiye'deki büyük elektrik kesintisi ile ilgili TEİAŞ ve Bakan Yıldız'dan açıklama geldi.

Türkiye'de herkes "Elektrikler neden gitti?" sorusunun yanıtını arıyordu. Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), Türkiye'de hayatı bir anda felç eden birçok ilde meydana gelen elektrik kesintilerinin sebebiyle ilgili ilk açıklamayı yaptı. TEİAŞ'ın ardından bakan Taner Yıldız'dan da açıklama geldi.

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektriklerin kesildiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

ENERJİ BAKANLIĞI: 15 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler

BAKAN YILDIZ'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  kesintiyle ilgili şunları söyledi:

"10.36 itibari ile sistemde çökme oldu sebebini araştırıyoruz. İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir.

Terör ihtimali az mı çok mu ben söyleyemem. Sebebini de bu şekilde söylemekten kaçınmam lazım. Doğru olmaz. Operasyonel hata mı yoksa siber saldırımı takipteyiz. Daha önce böylesi genel bir kesinti yaşanmadı.

Bakan Yıldız: Kısa bir süre içinde... | Haber3 Video | Sitene Ekle

ENERJİ BAKANLIĞI: TAKİPTEYİZ

Türkiye genelindeki elektrik kesintisiyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da  bir açıklamada bulundu. İşte bakanlığın açıklaması:

Elektrik sistemimizde Türkiye genelinde bugün saat 10.36 itibarıyla bir elektrik kesintisi meydana gelmiştir. Olayın meydana geldiği andan itibaren Ankara’da TEİAŞ’ın Milli Yük Tevzi merkezinde bir kriz masası oluşturulmuştur. Bu masada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ yetkilileri; tüm elektrik sistemimizi an be an takip etmekte; dağıtım şirketleri, santraller, trafo merkezleriyle bilgi alışverişi anlık olarak yapılmaktadır.

Kesintinin sebepleri üzerinde çalışma devam etmekle birlikte Kriz Merkezi’nin öncelikli amacı sistemin hızlı bir şekilde toparlanması ve enerjisiz yerlerin normale dönmesi olmuştur. Bu kapsamda şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen enerjisiz yer kalmamıştır. İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesine dönük çalışmalar sürmektedir. İstanbul’un yüzde 80’ine elektrik verilmiş, metro ve tramvay gibi toplu ulaşım araçlarına da enerji sağlanmıştır.

Bazı illere şu an elektirik verilmeye başlandı. ben Bu kesintinin çok uzun sürmeyeceğini umuyorum"