Hacı Bayrama engelliler için rampa yapılıyor

Hacı Bayrama engelliler için rampa yapılıyor

Ankara Hacı Bayram Camii’nin çevresindeki 7 sokak ve 77 binada yapılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları son aşamaya geldi.

Ankara Hacı Bayram Camii’nin çevresindeki 7 sokak ve 77 binada yapılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları son aşamaya geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Güvercin Sokak ve bağlantılı sokaklarından Hacı Bayram Camii’ne çıkmak isteyen engelli, yaşlı ve hamileler için 26 metre uzunluğunda bir rampa yapıyor.

Alt yapı çalışmaları tamamlanan ve binaların restorasyon çalışmalarının da yüzde 95’ini bitiren Büyükşehir Belediyesi, bölgede Hacı Bayram Camii’ne yakışır bir çevre oluşturdu. Belediye, şimdi de bölgeyi canlandıracak ve estetik görünümüne renk katacak çalışmalara başladı. Resmi olarak açılmasına sayılı günler kalan bölgede, tüm Başkentlileri ve ziyaretçileri düşünerek çalışmalar yapan ekipler, şimdi de yaşlı, engelli ve hamileler için Güvercin Sokak’tan Hacı Bayram Camii’ne kolay çıkışı sağlayacak 26 metre uzunluğunda bir rampa yapıyor. Ayrıca bölgeye 11 metre yüksekliğinde ve 28 metre genişliğinde bir istinat duvarı da inşa eden Kent Estetiği Dairesi, sokaklara da olası yangın olayları için 15 adet yangın musluğu, 5 adet yangın hortumu yerleştirdi.

        Avizeciler Çarşısı olarak da bilinen bölgedeki sokaklarda bulunan binaların restorasyonu Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu’nun ve Koruma, Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEM)’nün denetiminde gerçekleştiriliyor. Bölgedeki toplam 77 konut ve 76 dükkan, çalışmalar sayesinde tarihle bütünlük içerisinde, temiz, rahat ve aydınlık bir ortamda ziyaretçi sayısını şimdiden katlamaya başladı.

        Çalışmaların son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki aylarda resmi açılışın da yapılmasıyla artık bölgenin Başkent Ankara’nın en çok ziyaretçi alan yerlerinden biri olacağını kaydeden Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, “Çalışmalar çok kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bölgedeki çalışmaların hepsi tamamlandığında Güvercin, Adliye, Eti, Eti Zafer, Sevim, Akgün ve Kutlu Sokak Ankara’nın tarihine yakışır bir hale gelecek.” dedi. CİHAN