Hayvansever Noter

Hayvansever Noter

RİZE’nin İkizdere İlçesi’ne 4 ay önce göreve başlayan noter Berran Altuntecim, ilçede yaptırılmasına öncülük ettiği barınakta yaralı ve bitkin haldeki sokak hayvanlarının tedavi ettirilerek iyileşmesini sağladı. Altuntecim, okullardan...

RİZE’nin İkizdere İlçesi’ne 4 ay önce göreve başlayan noter Berran Altuntecim, ilçede yaptırılmasına öncülük ettiği barınakta yaralı ve bitkin haldeki sokak hayvanlarının tedavi ettirilerek iyileşmesini sağladı. Altuntecim, okullardan topladığı atık yemeklerle barınak ve sokakta yaşayan hayvanları elleri ile besliyor.

Ankara Barosu’na kayıtlı olarak 22 yıl avukatlık yapan Berran Altuntecim, 4 ay önce İkizdere İlçesi’nde noter olarak göreve başladı. Bir dönem Ankara Barosu Kent ve Çevre Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten, aynı zamanda 12 yıllık tiyatrocu olan Berran Altuntecim, göreve başladıktan sonra ilçede başıboş dolaşan sokak köpeklerini fark etti. İkizdere Belediyesi ile görüşen ve bir barınak yaptıran Berran Altuntecim, topladığı sokak köpeklerinin aşılarını yaptırdı, hasta olanları tedavi ettirdi. Yaralı ve sakat sokak köpeklerini barınakta bakıma alan Berran Altuntecim, ilçedeki ilköğretim ve yatılı okullardan topladığı atık yemeklerle onları beslemeye başladı.

İlçede kısa sürede hayvan sever olarak adını duyuran Altuntecim, yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar için ilaç temin ediyor, gönüllü danışmanlık yapıyor. Kedi ve köpek maması için cebinden de harcama yapan Altuntecim, sokakta yaşayan hayvanların da beslenmesine yardımcı oluyor.

"ONLAR BENİM ÇOCUKLARIM"

Kedi ve köpeklerle iç içe olmanın kendisini mutlu ettiğini anlatan Noter Altuntecim, "Sabah erken saatlerde yanlarına geliyorum. Şu anda 4 köpeğin bakımını yapıyoruz. Sahiplendirdiğimiz kedi ve köpekler oldu. Öğle ve akşam okullardan atık yemekleri toplayarak 'Çocuklarım' dediğim kedi ve köpeklere getiriyorum. Sokak köpeklerinin aşılarını yaptırdık. Rehabilite ettiğimiz sokak hayvanlarını yeniden yaşam alanlarına bırakıyoruz" dedi.

"ONLARA BAKMAK RUHUNUZ İÇİN BİR GÜZELLİK"

Kedi ve köpeklerle olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Altuntecim, şöyle devam etti:

"Geç saate kadar onlarla birlikteyim. Sadece barınaktakilere değil, sokaktaki hayvanlara da yemek dağıtıyorum. Ondan sonra evime gidiyor ve başımı yastığa koyarak huzurlu uyuyorum. Sadece kedi ve köpekler için değil, aynı zamanda kendi ruhunuz için de yaptığınız bir güzellik. Kendinizi öyle mutlu hissediyorsunuz ki anlatılmaz. Onlara dokunmak bana iyi geliyor. Aslında ben onlara borçluyum, teşekkür ediyorum."

"HAYVANLARI UZAKTAN SEVMENİN YETMEDİĞİNİ ANLADIK"

İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu da, ilçede bugüne kadar hayvan barınakları olmadığını, noter Berran Altuntecim'in göreve başlamasından sonra bunu yapmanın bir ihtiyaç olduğunu anladıklarını söyledi. Köseoğlu, "Noter hanımın hayvan sevgisi son derece yüksek. Biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hayvan barınağımız güzel oldu. Aslında yöre olarak hayvanları severiz. Ama hayvanları uzaktan sevmenin yetmediğini anladık, onları korumanın da gerektiğini öğrendik" dedi.

FOTOĞRAFLI

HAYVANSEVER NOTER

HAYVANSEVER NOTER

HAYVANSEVER NOTER