Kabinenin yarısı dinlemeye takılmış !

Kabinenin yarısı dinlemeye takılmış !

25 Aralık soruşturma dosyasını inceleyen Mali Şube Müdürlüğü ilginç bir rapor hazırladı.

25 Aralık soruşturma dosyasını inceleyen Mali Şube Müdürlüğü rapor hazırladı. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre kabinin yarısı dinlemeye takıldı. Dinlemeye takılanlar arasında CHP milletvekilleri de var.

 
 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Emniyetteki "paralel yapı" soruşturması kapsamında hazırlanan soruşturma dosyasına Al Jazeera'den Selahattin Günday ulaştı. Soruşturma kapsamında İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı, 25 Aralık yolsuzluk soruşturma dosyasının incelenmesini istedi. Bunun üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce dosya üzerinde inceleme yapıldı.
 
 
İnceleme sonucunda rapor hazırlandı. Soruşturma dosyasına giren inceleme raporunda yapılan dinlemelerde yasama dokunulmazlığı bulunan Başbakan, bakan ve bazı milletvekillerinin de dinlemeye takıldığı belirtildi.
 
Soruşturmada gözaltına alınan polisler, şüpheli iş adamlarını da dinledi. Bu dinlemeler kapsamında dolaylı olarak dinlemeye takılan siyasetçilerin de konuşmalarının dökümleri hazırlandı.
 
Rapora göre bu dinlemelere en çok takılan isim Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan oldu. Erdoğan’ın şüphelilerle yaptığı 59 telefon görüşmesi dinlemeye takıldı. Bu dinlemeler eski polisler tarafından döküm haline getirildi.
 
Erdoğan’ın ardından Başbakanlık koltuğuna oturan Ahmet Davutoğlu’nun da şüpheli Abdullah Tivnikli ile yaptığı telefon görüşmesi polisin takibine takıldı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da dinlemeye takılanlar arasında yer aldı. Bakan Yıldız’ın 33 telefon görüşmesi takibe alındı.
 
62. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Yalçın Akdoğan’ın da 15 görüşmesi dinlenildi. Başbakan yardımcılarından Ali Babacan’ın da iki telefon görüşmesi dinlemeye takıldı.
 
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ise şüphelilerle yaptığı üç telefon görüşmesi teknik takibe takıldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da üçer görüşmesi dinlenildi.
 
Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,  Mehmet Metiner, Mustafa Elitaş, Hüseyin Çelik, Ömer Dinçer, İdris Naim Şahin, Hayati Yazıcı, İdris Güllüce gibi milletvekillerinin de birer görüşmeleri dinlemeye takıldı.
 
Dinmeye takılanlar arasında 17 Aralık soruşturması sonrasında hakkında fezleke hazırlanan Erdoğan Bayraktar ile Muammer Güler de yer aldı. Dinlemeye takılanlar sadece AK Partililer değil. CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ve Kamer Genç’in de şüphelilerle yaptığı birer görüşme dinleme kayıtlarında yer aldı

Al Jazeera