Karete Milli Takımı Fenerbahçenin Topuk Yaylası Tesislerinden Atıldı İddiası (3)

Karete Milli Takımı Fenerbahçenin Topuk Yaylası Tesislerinden Atıldı İddiası (3)

"FENERBAHÇE DEĞİL"Dünya Karate Şampiyonası için Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa girdiklerini belirten Karate Milli Takımı Antrerönü Murat Delihasan, tesislere kendilerini kongre üyesi olarak tanıtan bir grubun geldiğini belirterek...

"FENERBAHÇE DEĞİL"

Dünya Karate Şampiyonası için Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa girdiklerini belirten Karate Milli Takımı Antrerönü Murat Delihasan, tesislere kendilerini kongre üyesi olarak tanıtan bir grubun geldiğini belirterek şunları anlattı:

"Biz tesisteki salonda antrenmandaydık. Antrenman ardından yemeğimizi yedikten sonra arkadaşlarımızdan bazıları maça bakmak istedi. Arkadaşlara maç salonunun nasıl bir ortam olduğunu sorduğumda insanların içki içtiklerini öğrendim. Ben de endişelindim ve çocukları gidip almak istedim. İnsanlar içki içtiklerinde kendilerini kaybettikleri için onları oradan uzaklaştırmak istedim. Ben bunları düşünürken orada bir gürültü koptu. Bu topluluk maç seyretme hazırlıklarını içki içerek yapıyordu. Bu bizim sorunumuz değil. Ama sonuçta burası bir spor tesisi. Fenerbahçe buraya çok güzel bir tesis yapmış ama bu kişilerin buraya gelip bu şekilde davranmaları hiç hoş değildi. Sporcularımız gayet olgun davrandı ve onları oradan aldık. Fenerbahçe Kulübü'nü tenzih ederek söylüyorum bunu, bu şahısların yaptığı bir şey. Sonuçta bizim çocuklarımız Avrupa ve dünya şampiyonu. Bu arkadaşların yaptıkları yenilir yutulur gibi değil, kabul edilir gibi değil. Biz zaten burada şikayetlerimizi bildirdik."

Sporcuların kendilerine hakim olması için büyük bir çaba verdiklerini vurgulayan Delihasan şunları söyledi:

"Karate milli takımımız Türkiye'yi kadın ve erkek dalında şampiyon yapan bir takıma bu şekilde saldırı olması bizi üzdü. Çocuklar bu kadar saldırmaya bu kadar fiziki ve sözlü küfürlere rağmen sabredip iradelerini sonuna kadar kullanıp bizi dinledi. Aziz Yıldırım'ın arkadaşı olduğunu söyleyen bu kişiler rahat durmadı. Birisi kongre üyesi olduğunu söyledi. Bizim sporumuzda küfür yoktur. Fenerbahçe Kulübü'nü tenzih ederek söylüyorum bu insanlar gerekli uyarıyı almalı ve gerekli yaptırımlar yaptırılmalı."

Topuk Yaylası Tesisindeki yöneticilerin olanlar karşısında çaresiz kaldığını söyleyen Delihasan, "Bu adamlar tesis müdürünü tehdit etti. Elinde puro ve rakı bardağıyla 'Bunlar buradan gidecek' diye tehdit etti. Biz 10 gündür oradayız ve tesis müdürü bize çok iyi davrandı. Oradan gitmezsek onlar işlerinden olacakmış gibi değişik bir hava yarattılar. Oradaki insanların zor durumda kalmaması için, onların sıkıntıya girmemesi için tesisi terk ettik" diye konuştu.

Kaynaşlı İlçe Jandarma Komutanlığı antrenör ve sporcuların ifadelerini alırken, sporculara hakaret edip, saldırdıkları öne sürülen kişilerin de ifadelerini alınması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI