PKK Şırnak'ta kalaşnikoflarla yürüdü !

PKK Şırnak'ta kalaşnikoflarla yürüdü !

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'nın gençlik kolu olan YDG-H üyeleri kalaşnikof tüfekle yürüyüş yaptı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri dün gece Kobani kutlamaları sırasında yüzleri kapalı olarak bazılarının ellerinde Kalaşnikof tüfekle askeri düzen şeklinde yürüdü. Yürüyüşün ardından dağılan grup, ilçedeki Kobani kutlamalarına katıldı.

İdil'de dün gece Kobani'nin IŞİD militanlarından temizlenerek Kürt güçlerinin eline geçmesi nedeniyle kutlamalar düzenlendi. Nevruz alanında yapılan kutlamalar sırasında Turgut Özal Mahallesi'nde YDG-H üyesi yaklaşık 100 kişi toplandı. Yüzleri kapalı ve bazılarının üzerinde Kalaşnikof tüfek bulunan gruptakilere kutular içinde getirilen havai fişekler dağıtıldı. Daha sonra Abdullah Öcalan posteri açan grup yanaşık düzen eşliğinde PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 metre yürüyen grup, Nevruz alanına giderek buradaki Kobani kutlamalarına katıldı.

İŞTE O YÜRÜYÜŞ - FOTO GALERİ

İdil'de önceki gece de silahlı yürüyüş düzenleyen YDH üyeleri, bu yürüyüşü videoya kaydederek sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Şırnak Valiliği de videonun televizyonlarda yayınlanması üzerine bir açıklama yapmış ve silahlı yürüyüş yapa gruba rastlanılmadığını belirtmişti. Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

27621339.jpg

"İdil İlçemiz Yukarı Mahalle 319'uncu sokakta ikamet eden Nergiz Öner isimli şahsın Kobani olaylarında öldüğü, bu nedenle 25.01.2015 tarihinde bu şahıs ile ilgili aynı adreste taziye çadırı kurulduğu, YDG-H üyesi olduğu değerlendirilen bir grubun örgüt propagandası yapmak ve buradaki vatandaşları provoke etmek amacıyla Turgut Özal Mahallesi üzerinden toplanıp ara sokaklardan taziye çadırına doğru yürüdükleri ve slogan attıkları bilgisi elde edilmiş, bunun üzerine gerek grubun kamu düzenini bozmasına engel olmak, gerekse yasa dışı eylemde bulunacak bu şahısları tespit etmek amacıyla, ekipler derhal görevlendirilmiştir. Olay yerine intikal eden ekiplerimizce bazı haberlerde yer aldığı gibi silahlı yürüyüş yapan bir gruba rastlanılmamıştır. Olay yerine intikal eden ve yasa dışı eylemde bulunan şahıslara gerekli müdahaleyi yapmak üzere taziye çadırı civarında bulunan ekiplerimiz yüzü kapalı bir şekilde kamu düzenini bozan gruplara zaman zaman müdahale etmiş ve grupların dağıtılması sağlanmıştır. Kamuoyuna yansıyan, yürüyüş ve örgüt propagandası yaptıkları görülen şahıslara yönelik tespit, teşhis ve yakalamaya yönelik tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Bölgemizde meydana gelen olayları abartarak kamu düzeninin bozulmasına ve çözüm sürecine zarar verilmesine müsaade edilmeyecektir."

PKK Şırnak'ta kalaşnikoflarla yürüdü ! - Resim : 2