Serinlemek için gölete giren iki arkadaş boğuldu

Serinlemek için gölete giren iki arkadaş boğuldu

Ankara'nın Kazan ilçesine bağlı Gönenç köyü göletinde, bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Muhammet E.

Ankara'nın Kazan ilçesine bağlı Gönenç köyü göletinde, bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Muhammet E. (19) ve Emre K. (19) isimli gençler boğularak can verdi.

        İddialara göre, Güvenç köyü göleti piknik alanına gelen dört arkadaştan Muhammet E. ve Emre K., alkol aldıktan sonra serinlemek için gölete girdi. Yüzme bilmedikleri öne sürülen iki genç, göletin içinde çırpınmaya başladı. Çevreden yetişen vatandaşların gayretlerine rağmen, iki genç göletten çıkarılamadı.

        Bunun üzerine, 112 Hızır Acil ve Ankara İtfaiyesi dalgıç ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye kurtarma ekibinden iki görevli, dalgıç kıyafetlerini giyerek, gölete girdi. İki görevli, olayı gören vatandaşların yönlendirmesiyle yaklaşık 10 dakika süren çalışmadan sonra, iki arkadaşın cesedine ulaştı. Dalgıçlar, Muhammet E. ve Emre K.'nın cesetlerini göletten çıkararak ceset torbalarına koydu. İki arkadaşın cesedi, savcı incelemesi için Kazan Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

        "NAMAZI YARIDA BIRAKTIM"

        Boğulan iki arkadaşın yardımına koşmak için kıldığı namazı yarıda bıraktığını anlatan Yahya Yıldırım, "Ben oradan buraya yüzerek geldim. Bir kaç kez daldım ama ulaşamadım. Bu su bidonlarından biri olsaydı kurtulabilirlerdi. Ama bulamadılar." dedi.

        "AYAKLARIMLA BOYNUNDAN YAKALADIM AMA GÜCÜM YETMEDİ"

        Piknikçilerden Mithat Yıldırım ise koşarak olay yerine geldiğini ve hemen gölete girdiğini belirterek, "Girdiğim yer çok derin değildi. Gençlerden birine ulaştım. Ayaklarımla boynundan kavradım ama yukarı çekmeye gücüm yetmedi. Eğer bir şeyle beni çekselerdi, kurtarabilirdik." diye konuştu.

        "UYARI LEVHALARINI ÇALDILAR VE YAKTILAR"

        Önceki yıllarda 10 kişinin gölette boğulduğunu belirten Güvenç Köyü Muhtarı Mehmet Vural ise yazdırdıkları demir levhaların hurdacılar tarafından söküldüğünü, tahta levhaların yakıldığını, görevlendirdikleri bekçinin ise dövüldüğünü anlattı. Muhtar Vural, uyarıların ortadan kaldırılmasından şikayet etti.

        Bu arada, bazı piknikçilerin, kurtarma çalışmaları devam ederken, olay yerinde piknik yapmaya devam etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Boğularak hayatını kaybeden gençlerin elbiseleri, ailelerine teslim edilmek üzere götürüldü.




CİHAN