Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu -Bursaspor: 1 - Sivasspor: 0 (İlk yarı) Stat: Atatürk Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Akarca, Gökhan Memişoğlu Bursaspor: Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Hakan, İs

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu     -Bursaspor: 1 - Sivasspor: 0 (İlk yarı)          Stat: Atatürk     Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Akarca, Gökhan Memişoğlu     Bursaspor: Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Hakan, İs

BURSA Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda Bursaspor-Sivasspor maçının ilk yarısı 1-0 ev sahibi takımın lehine sona erdi.

BURSA Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda Bursaspor-Sivasspor maçının ilk yarısı 1-0 ev sahibi takımın lehine sona erdi.

14. dakikada Bursaspor İsmail Haktan ile net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Turgay'ın ara pasıyla ceza sahasına giren ve kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan İsmail, topa vurmakta gecikti. Arkadan gelen Navratil, yatarak İsmail'in ayağındaki topa müdahale etti. Defans daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakikada Bursaspor atağında, sol kanattan ceza sahasına giren Bangura, topa çaprazdan sert vurdu. Kaleci Korcan, topu yumruklarıyla kornere gönderdi.

30. dakikada Bursaspor İsmail ile bir net gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Rakipten kaptığı topla sol çaprazdan ceza sahasına giren İsmail, Bangura'ya pas vermek yerine açısı kapanmasına rağmen şut denedi. Açıyı iyi kapatan Korcan'ın müdahale ettiği top, kornere gitti.

37. dakikada Bursaspor atağında N'Diaye topu sağ kanattan hareketlenen Basser'in önüne attı. Bu futbolcunun penaltı noktasına doğru gönderdiği topa Bangura müsait pozisyonda kötü vurunca Sivasspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Bursaspor aradığı golü 45. dakikada Turgay ile buldu. Sol kanattan hareketlenen Vederson, topu ceza sahası önünde sol çaprazda bekleyen Turgay'ın önüne attı. Turgay, kontrol edip düzelttiği topu yaklaşık 25 metre mesafeden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0

İlk yarı Bursaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

-Maçtan notlar-

Bursaspor'un en ateşli taraftar grubu olan Teksas, maç öncesi ilginç bir protestoya imza attı.

Teksas grubu üyeleri, stat girişinde, devam eden şike soruşturmasını protesto etmek ve yeni sezonda "beyaz bir lig"ümidiyle maça gelen taraftarlara cacık dağıttı.

Taraftarlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş aleyhine de sloganlar attı. TFF gözlemcisinin saha içinde not aldığını fark eden taraftarlar, " yaz yaz" diye tempo tuttu.

Kapalı kale arkasında, üzerinde Ertuğrul Sağlam, 2009-2010 sezonundaki şampiyonluk kutlamaları ve şampiyonluk kupasının Bursaporlu futbolcuların ellerinde olduğu fotoğrafların bulunduğu dev pankart açıldı. Bu sırada taraftarlar, "Ertuğrul Sağlam ile sonsuza kadar" diye tempo tuttu.

Maçın başlama düdüğünden önce, önceki gün yaşamını yitiren Bursaspor Kulübü'nün kurucularından, divan ve kongre üyesi Necati Akgün anısına 1 dakikalık saygı duşunda bulunuldu.

Sıcak hava nedeniyle maçın 25. dakikasında hakem, su molası verdi. Bir dakikalık molanın ardından maç yeniden başladı.