Yılmazer'in bu ifadeleri ortalığı karıştıracak

Yılmazer'in bu ifadeleri ortalığı karıştıracak

Dünkü operasyonlarda gözaltına alınan Ali Fuat Yılmazer'in ifadesi Türkiye'de herşeyi değiştirebilir.

Cemaat polislerine yönelik İstanbul merkezli yapılan operasyonda gözaltına alınan şahısların İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, sağlık kontrolü çıkışında elindeki kelepçeleri göstererek, “Bu şeref madalyalarını görün. Bugünün şeref madalyalarıdır bunlar” dedi.

Ali Fuat Yılmazer gözaltına alındı! | Haber3 Video | Sitene Ekle

Gözaltına alınan Yılmazer, sağlık kontrolünden geçirildiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çıkışında gazetecilere seslendi. Elindeki kelepçeleri “şeref madalyaları” olarak niteleyen Yılmazer, yanındaki polislere işaret ederek, “Görüyor musunuz, bunlar da bugünün polisliğidir kardeşim. Rezalara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz. Türkiye görecek, tarihe geçecek bu şeref madalyaları. Devletimden aldığım şeref madalyaları” diye konuştu.

İFADEDE ERDOĞAN’I BEKLEYEN TEHLİKE!

Yılmazer görevinden ayrıldıktan sonraki süreçte yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Özellikle twitter hesabınan ve katıldığı TV programlarında çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmazer; gerek Başkakan Erdoğan gerekse MİT Müsteşarı Hakan Fidan başta olmak üzere birçok bürokrat hakkında flaş iddialarda bulunmuştu.

Yılmazer’in aynı iddiaları polisteki ve sevk edilmesi durumunda savcılıkta yapması durumunda iddialar tutanaklara girerek ‘resmileşecek’.

''REZALARA YAPILMAMIŞ POLİSLİĞE MARUZ KALIYORUZ'' - FOTO GALERİ

ERDOĞAN VE FİDAN İÇİN İŞLEM BAŞLATILABİLİR!

Hukukçulara göre polis ve savcının söz konusu iddialar için de işlem yapması ‘zorunlu hale’ gelecek. Bunun anlamı ise “Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan başta olmak üzere birçok bürokrat ve siyasi hakkında işlem yapılacak”

İşte Yılmazer’in TV ekranlarında sarf ettiği şok iddialar

“TÜM OPERASYONLAR ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA YAPILDI”

Ergenekon, Balyoz, Oda TV, KCK, soruşturmalarının hepsinin Başbakan Tayyip Erdoğan’a arz edilerek sürdürüldüğünü ve tutuklamaların Başbakanın talimatıyla yapıldığını söyleyen Ali Fuat Yılmazer,“Ergenekon’da Başbakan’ın talimatı hep ‘aman ha tutuklansınlar’ olmuştur. Başbakan Erdoğan’a rağmen tutuklama olmamıştır. İlker Başbuğ ile ilgili dosya Başbakan’a arz edildi. Başbakanın talimatı ‘mutlaka tutuklansın’ olmuştur” demişti.

Yılmazer'in bu ifadeleri ortalığı karıştıracak - Resim : 1

“BAŞBUĞ’U ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA ALDIK”

2008 yılından itibaren Başbakan Erdoğan ile sürekli irtibat halinde olduğunu savunan Yılmazer “2008’in başından itibaren tüm gelişmeleri arz ediyordum. Normal, usule ilişkin değil. Oradan aldığım talimatlara göre yönettim. Başbakanımız hep destekleyici olmuştur. Ergenekon sürecinde Başbakan’la bizzat görüşüyordum bütün soruşturma detaylarını Başbakan’a bizzat bildiriyordum. Ergenekon’da Başbakan’ın talimatı hep “aman ha tutuklansınlar” olmuştur. Başbakan Erdoğan’a rağmen tutuklamamış olmamıştır. Hurşit Tolon, Mustafa Balbay’ın gözaltına alınmasını kesinlikle Başbakan’a arz etmiştim.  İlker Başbuğ ile ilgili dosya Başbakan’a arz edildi. O günkü kadrolar arz etti. Adalet Bakanı, Başsavcıvekilini aldı Başbakana’a gitti. Başsavcıvekili döndüğünde bana aktardı. Başbakanın talimatı “mutlaka tutuklansın” olmuştur. Başsavcıvekili telaşa düşmüş. Şu an görevde. O dönemin sorumlu başsavcıvekili. Başbakanımız tutuklanması talimatıyla başsavcıvekilini gönderiyor. O da benim yanıma gelmiştir. Ben de ona “dosyanın gereği neyse onu yapın” dedim.” demişti.

ODA TV SORUŞTURMASI

Soner Yalçın başta olmak üzere birçok gazetecinin düzmece delillerle tutuklardığı ODA TV davasının da bir ‘kurmaca’ olduğunu iddia eden Yılmazer
konuyla ilgili “İlk olarak Başbakan’ın talimat vermesi üzerine başlattığım bir çalışmadır. Şuna da bakar mısınız demiştir, bakmışızdır. İstihbarat aşamasında Sayın Başbakan, yürütmenin başı, bana bizzat verdiği talimat üzerine başlatılmış bir çalışmadır. Tutuklama talimatı yok. Kimler gözaltına alıncak bilgileri kendilerin arz edilmiştir. Operasyon safhasında Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu liste arz edildi, talimatı olmadı ama aksi yönde bir talimatı olmadı. Oda TV soruşturması sonrasında görevden alındım. Eğer hükümet beni Oda TV soruşturmasına yönelik nedenlerle görevden aldıysa, benim hakkımda bir soruşturma açılması gerekirdi. Ancak böyle bir soruşturma açılmadı. Kamuoyundaki tepkisellik, benim görevden alınmam için bir neden oluşturmuştur. Operasyon sürecinden alınarak, sürecin önü kesilmeye çalışılmıştır.” açıklamasında bulunmuştu.

“KCK OPERASYONLARI DA ONUN EMRİYLE YAPILDI”

KCK operasyonlarının da bizzat Başbakan Erdoğan’ın ‘perspektif’iyle yapıldığını iddia eden Yılmazer “Ondan emir almadan hiçbir KCK operasyonu yapılmadı. Operasyonun tüm bilgilerini Başbakan’a aktardım, talimatını uyguladım. Suça karışmış MİT’çileri yakaladık. Başbakan’a da bilgi verdim. MİT bilgi vermiyordu. 25 canlı bombayı İstanbul sokaklarında yakaladık. Şiddet eylemleri yapanların MİT ile ilişkisine rastladım. MİT biliyor ama bize bilgi vermiyor. 7 Şubat’a gelene kadar, KCK operasyonlarından Başbakan’ın bilgisi ve talimatı vardı. Biz bu talimatları uyguladık.” demişti.

MİT’İN BAZI EYLEMLERDEN HABERİ VARDI

Yılmazer, MİT’in kanlı saldırı planları başta olmak üzere birçok PKK saldırısından haberdar olduğunu iddia etmiş
“Bazı eylemlerden MİT kurumunun haberdar olduğu anlaşıldı. Savcılık makamı tatmin olmadı. İfadeler verilmedi. Başbakan’ın çok sert bir tepkisi oldu. Benim anlamakta güçlük çektiğim taraf o sert tepkidir. Başbakanlığa ilişkin komplo olduğu söylendi. O soruşturmanın hedefinde Başbakan yok. Bunun aksini kim ifade ediyorsa, başka hesaplar yapıyor. Hakan Fidan ve kurum olarak hedefte değildi.” demişti.

“ŞİKE’DEN DE HABER VARDI”

Fenerbahçe’ye yapılan şike kumpasının da Erdoğan’ın talimatı ile gerçekleştiğini anlatan Yılmazer “Şike sürecinin tüm safhalarından Başbakan’ın haberi vardı. Önüne dosya konuldu. (Aziz Yıldırım‘ın 1 numaralı zanlı olduğunu da biliyor muydu? sorusuna) dosya önüne konuldu diyorum lafın tamamını bana dedirtmeyin. Cemaat iddiasına Aziz Yıldırım nasıl inandı, nasıl inandırıldı anlayamıyorum.” iddiaların da bulunmuştu.