1 Mayıs yine gergin: 189 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs yine gergin: 189 kişi gözaltına alındı

Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 189 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

1 Mayıs için resmi kutlama alanı olarak belirlenen Bakırköy Halk Pazarı Meydanı yerine Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. 189 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

1 MAYIS BİLANÇOSU: 189 GÖZALTI

Saat 14.20 itibariyle İstanbul genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde izinsiz gösteri yapmak isteyen 189 kişi gözaltına alındı,  çok sayıda el yapımı bomba, molotofkokteyli, havai fişek, boya şişeleri ve örgütsel dokümanlarla flamalar ele geçirildi.

BOMONTİ'DE 8 GÖZALTI

Halasgargazi Caddesi’nde toplanarak Taksim Meydanı’na yürümek isteyenlere polis izin vermedi. Ara sokaklardan kaçarak Bomonti’ye inen 8 kişi İncirli Dede Caddesi’nde gözaltına alındı. Gözaltına alınanların bazılarının elindeki sapan dikkat çekti. Gözaltına alınanlar soruşturulmak üzere karakola götürüldü. Bu arada, Okmeydanı başta olmak üzere Taksim’e çıkan ara sokaklarda zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Zincirlikuyu metrobüs istasyonu girişinde toplanan yaklaşık 150 kişi, Büyükdere Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Taksim'e doğru yürümek isteyen eylemciler, Mecidiyeköy'de polis engeline takıldı. Mecidiyeköy viyadüğü altında güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisle eylemciler arasında yaşanan kovalamcanın ardından grup ara sokaklarda dağıldı.

bakirkoy-1-mayis-icin-hazir-taksim-de-olaganustu-guvenlik--6962275.jpeg

BEYOĞLU'NDA KAFEDE GÖZALTI

Beyoğlu'nda bir kafede oturan grup, çantasından pankart çıkınca gözaltına alındı.

1 Mayıs'ta Taksim'e gelen ESP'li bir grup, polis tarafından gözaltına alındı. Beyoğlu'nun ara sokaklarında şüphelileri sorgulayan emniyet güçleri, İstiklal Caddesi'nde bir kafede oturan şahıslarda arama yaptı. Şüphelilerin kimliklerini sorgulayan polis, sırt çantasının içerisinde ESP logolu slogan yazan bir pankart buldu. Eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen grup polisler tarafından gözaltına alındı.

dha-94e7ae4309ba37544f685d0781315427-1.jpg

BEŞİKTAŞ'TA POLİS MÜDAHALESİ

Beşiktaş'ta Taksim'e doğru yürüyüşe geçen Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) üyesi bir gruba polis müdahale etti. Ellerinde büyük bir HKP pankartı ile bayrakları bulunan yaklaşık 20 kişilik grubu polis, Barbaros Bulvarı'nda durdurdu. Polis, çevrelediği gruptakileri tek tek gözaltına aldı. Gözaltı sırasında eylemcilerin direnmesi üzerine polisle aralarında arbede çıktı. Bunun üzerine polis, biber gazı kullandı. HKP üyeleri yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gözaltı için hazır tutulan polis minibüsüne üst araması yapılarak bindirildi. Gözaltı aracı daha sonra emniyete hareket etti.

dha-96d73ba4263e22a690a9db7082f766d4-1.jpg

MOLOTOF VE HAVAİ FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Piyalepaşa'dan Taksim'e çıkmak isteyen 6 kişi gözaltına alındı. Şahısların sırt çantalarından çok sayıda molotof, havai fişek çıktı. Gözaltına alınanlar polis merkezine götürüldü. Ayrıca, başka bir bölgeden Taksim'e çıkmak isteyen 8 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

DİVAN OTELİ KAVŞAĞINDA POLİS MÜDAHALESİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na gitmek isteyen gruba, polis müdahale etti.

Divan Oteli Kavşağı'nda toplanan Halkevleri'ne üye bir grup, meydana yürümek istedi.

Polis, "Yaşasın 1 Mayıs", "1 Mayıs alanı Taksim Meydanı", "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız" sloganları atan grubu, sözlü olarak uyardı ve dağılmalarını istedi.

Uyarılara rağmen buradan ayrılmayan gruba, TOMA'dan tazyikli su sıkıldı. Bunun üzerine polisle göstericiler arasında kısa bir kovalamaca yaşandı. Göstericiler, slogan atarak ara sokaklara dağıldı.

dha-96d73ba4263e22a690a9db7082f766d4-7.jpg

TOMA'NIN ÇARPTIĞI KİŞİ ÖLDÜ 

Öte yandan Tarlabaşı'nda seyreden TOMA, karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir vatandaşa çarptı. Yaralanan vatandaş, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve  Araştırma Hastanesinde kaldırıldı. Yaralanan kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

dha-96d73ba4263e22a690a9db7082f766d4-6.jpg

TAKSİM'DE ÖNLEMLER ÜST DÜZEYDE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde ise polisler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte görev yerlerini almaya başladı.Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatıldı. Bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA yerleştirildi.