10 yıl sonra gelen mucize

10 yıl sonra gelen mucize
Güncelleme:

Endonezyalı aile 10 yıl sonra önce kızına sonra da oğluna kavuştu

Endonezya'nın Açe eyaletinde 2004 yılında meydana gelen tsunamide kaybolan kızını iki hafta önce bulan aile, oğluna da kavuştu.

Endonezya'da 2004 yılında Sumatra Adası'nda meydana gelen depremin tetiklediği ve 230 bin kişinin hayatını kaybettiği tsunamide kaybolan iki çocuğundan kızları Raudhatullah'a, iki hafta önce şans eseri sokakta rastlayan aile, oğulları Arif'e de bugün kavuştu.

On yıldır iki çocuğunu tsunami sularında kaybeden aile, iki hafta önce kız çocukları Raudhatullah ve bugün erkek çocukları Arif'e kavuşarak tekrar birleşti.

Kızları Raudhatullah'ı bulan aileyle ilgili haberlerin günlerce basında yer alması, Arif'in de evine dönmesini sağladı. Sokakta yaşayan 14 yaşındaki bir erkek çocuğunu, fotoğrafı yayımlanan Arif'e benzeten Bestari ve Windu Fajri çifti, fotoğrafı görür görmez çocuğa ulaşmaya çalıştı. Arif'i bir internet kafenin önünde yatarken bulan çift, anne Cemile'yi arayarak çocukla konuşturdu.

Bestari, çocuğun bulunmasının mucize olduğunu söyledi.

Yıllar sonra oğluna ve kızına bir ay içinde kavuşan anne Cemile, "Kocam ve ben onların yaşadığını hissediyorduk. Her gece dualar ediyorduk. Allah bana bir ayda iki mucize verdi. Şükürler olsun" dedi.

Endonezya'nın Sumatra Adası'nda meydana gelen depremin tetiklediği tsunamide 170 bini Açe bölgesinde, 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.