10 yılda tonlarca ürettiler !

10 yılda tonlarca ürettiler !

Devletten bedelsiz olarak kiraladıkları arazide şimdi tonlarca ceviz üretiliyor.

Devletin 49 yıllığına ceviz ekmek şartıyla bedelsiz kiraya verdiği araziyi değerlendiren Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Karaağaç köyü halkı, ceviz hasadını tamamladı. Köyde, bin dönümlük arazide yaklaşık 40 ton kabuklu ceviz hasat edildi.

Ceviz ekili arazinin çoğunluğunun devlet tarafından 49 yıllığına bedelsiz kiraya verildiği köyde üretilen yeni mahsul cevizler hasat edildi. Köyde imece usulü toplanarak ahşap tezgahlarda yere temas etmeden ve gölgede kurutulan cevizler, tüketiciye ulaşacağı günü bekliyor.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce ekilen ceviz ağaçları, bu yıl yüksek rekolteye ulaştı. Bölgenin en büyük pazar payına hakim köyde, tüccarlar satın aldıkları cevizleri Türkiye'nin en tanınmış kuruyemişçilerine satıyor.

Yaklaşık 10 yıl önce ceviz tarımı yapmaya karar veren İsmail Eki, "49 yıllığına ceviz ekmek şartıyla yaklaşık 40 dönüm devletin hazineye ait arazisine ceviz ektik. İlk hasadımızı 3 yıl önce yaptık. Bu yıl 10'uncu yılı cevizlerimizin. Bu yıl rekoltemiz çok yüksek. Köyün geçim kaynaklarının başında ceviz tarımı ve çeltik tarımı yer alıyor. Amacımız üreticiler olarak köyümüzde ekili olan bin dönümlük ceviz alanını daha da arttırmak" dedi.

Kabuklu cevizin satış fiyatının önümüzdeki günlerde belirleneceği bildirildi.

İHA