100 milyar dolarlık hata !

100 milyar dolarlık hata !
Güncelleme:

Ünlü yatırımcınun bu hatası 100 milyar dolarına mal oldu...

ABD`li ünlü yatırımcı Warren Buffett, hissedarlarına gönderdiği son mektupta yaptığı bir hatanın şirketlerine 100 milyar dolara mal olduğunu söyledi.

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, Berkshire Hathaway hissedarlarına 50’nci yıllık mektubunu gönderdi. Buffett, mektupta şirketin başarıları ve hatalarından bahsetti.

Buffett’a göre kendisi bu süre zarfında şirketine 100 milyar dolara mal olacak bir hata yaptı. 1967 yılında, Buffett Omaha merkezli National Indemnity Company adlı sigorta şirketini 8,6 milyon dolara satın aldı. Ancak bunu Buffett Partnership Ltd için almak yerine, o zamanlar yatırım yaptığı ve kişisel servetini koruduğu bir şirket üzerinden yaptı.

Buffett sigorta sektöründe olmanın uzun vadede başarı getireceğini bildiğini ancak bu şirketi satın almayı tamamen yanlış yönettiğini söyledi. Ünlü yatırımcı satın almanın doğrudan Berkshire değil de aracı şirket üzerinden gerçekleştirilmesinden dolayı, diğer şirketin sigorta firması üzerinde yüzde 39 hak sahibi olduğunu söyledi. Bu oran da 100 milyar dolarlık hisseye denk geliyor.