1000 kişiyi Müslüman yaptı

1000 kişiyi Müslüman yaptı
Güncelleme:

Belçikalı 25 yaşındaki genç kadın 8 yılda binden fazla kişinin İslam'ı seçmesini sağladı.

Genç yaşlarda İslam'ı araştırmaya başlayan ve aradığı cevapları bulunca Müslüman olan Belçikalı Veronique Cools (25), ailesinden başlayarak yakınlarına ve arkadaşlarına dinini anlattı, 8 yılda binden fazla kişinin İslam'ı bulmasına vesile oldu.

Ailesiyle birlikte kurduğu "Yeni Müslüman Kardeşler" adlı sivil toplum örgütüyle Belçikalıları İslam'la tanıştıran, dini eğitim veren ve yeni Müslümanlara destek olan Cools, yaşadıklarını anlattı.

Birlikte okuduğu Müslüman arkadaşlarının davranışlarından etkilenerek İslam'ı araştırmaya başladığını, Türk öğretmenlerin verdiği din derslerine girdiğini ve kendini hazır hissettiğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olduğunu ve bu kararını ailesiyle paylaştığını anlatan Cools, "Başlangıçta çok zorlandım. Birçokları beni yadırgıyordu. Sabır ve kararlılıkla gerçek İslam'ı anlatarak önyargıları yıkmaya çalıştım" dedi.

Kısa süre içinde Cools ailesinin tüm fertleri Müslümanlığı benimserken, evlerinin giriş katını Belçikalı Müslümanların eğitim ve hayır işleri ve diğer faaliyetler için toplanabilecekleri bir merkeze dönüştürüyorlar.

Röportaj esnasında bir yandan çevredeki camilerde akşam namazında dağıtılacak iftarlık hurmaları paketleyen Yeni Müslüman Kardeşler, çoğunluğu bayan olmak üzere, "sadece kendi derneklerine üye binden fazla Belçikalı Müslümanın bulunduğunu ve ülke genelinde bu sayının 50 bine yaklaştığını" söylüyor.

"ŞİDDETE KARŞI BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ"

Veronique Cools, Yeni Müslüman Kardeşler derneğiyle ilgili "Barış, uyum, karşılıklı saygı, nezaket ve itidalden yana olan, siyasi amaç gütmeyen ve şiddete karşı bir sivil toplum örgütüyüz. Yeni Müslüman kardeşlerimizle tecrübelerimizi paylaşıyor ve onların bu süreci en az sıkıntıyla atlatabilmeleri için çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Cools, Avrupa'da aşırı sağın yükselişiyle ilgili "Müslümanların burada yerinin olmadığını söylüyorlar ama Belçika 40 yıl önce İslam'ı resmi dinler arasında tanıdı. Avrupa'da tek azınlık Müslümanlar değil. Barış ve huzur içinde birlikte yaşama, herkesin yasalara uyması ve birbirine saygı göstermesiyle mümkündür. Tabi ki toplumda farklı korkular olabilir ama kapımız herkese açık, bizi ziyaret edip tanıyabilirler" dedi.

Belçika'da ve diğer Batı toplumlarında Müslüman olmanın zor olduğunu belirten Cools, "Ama peygamberimiz Hz. Muhammed çok daha büyük sıkıntılar yaşadı. Önyargılar İslam'ın gerçek haliyle tanınmamasından kaynaklanıyor. Müslümanlar olarak topluma kendimizi daha iyi anlatabilmeliyiz" ifadesini kullandı.

Veronique Cools, özellikle 11 Eylül saldırılarının ardından basında Müslümanlar hakkında çıkan olumsuz haberlerin ters teptiğini, birçoklarında İslam'a karşı merak uyandırdığını ve takip eden yıllarda Müslümanlığı benimseyenlerin sayısının kaydadeğer şekilde arttığını söyledi.

Cools, İsrail'in devam eden Gazze saldırısıyla ilgili de "İsrail'in politikalarını onaylamayan birçok Yahudi tanıyorum. Bölgedeki sorunların siyasi olduğunu düşünüyorum. Yeni Müslüman Kardeşler derneği olarak Filistin'e, Suriye'ye ve çok zor durumdaki diğer toplumlara ellerinden geldiğince yardım gönderiyoruz. Hiçbirşey yapamıyorsak dua etmemiz gerekiyor" dedi.