11 bin lirayı elleriyle çöpe attı

11 bin lirayı elleriyle çöpe attı

"Komiserim" yalanıyla 55 yaşındaki kadının bankada bulunan 11 bin lirasını çektiren zanlılar, "Gerçeğiyle değiştireceğiz" diyerek paralarla sır oldu.

Adana'da, kendisini "Komiser Ahmet" olarak tanıtarak Sevilay Güvercin'i (55) arayan dolandırıcı, "Bankadaki paranıza terör örgütü el koyacak. Hemen çekin söyleyeceğimiz yere bırakın size geri vereceğiz" dedi. Paniğe kapılan Sevilay Güvercin, hemen evden çıkıp bankaya giderek hesabındaki 11 bin lirayı çekti. Bankadan çıktıktan sonra dolandırıcının telefondaki yönlendirmeleriyle yaklaşık 1.5 kilometre yürüyen Sevilay Güvercin, telefondaki dolandırıcının "Çektiğin paralar da sahte, gerçeğini vereceğiz. Paraları şimdi elektrik direğinin yanındaki çöplerin arasına bırakıp oradan ayrıl" diye konuştu. Dolandırıcının dediğini yapan Güvercin, 11 bin lirayı çöpe bıraktı.
 
'AH NASIL KANDIM' 

 
Yaklaşık 100 metre gittikten sonra telefonu kapanan Güvercin, numarayı tekrar aradı ancak ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Hemen geri dönse de parayı koyduğu yerde bulamayınca polisi aradı. Olay yerine gelen ekipler, çevredeki işyeri ve apartmanlarının güvenlik kameralarını inceleyerek dolandırıcıları tespit etmeye çalıştı. Gözyaşlarına boğulan Güvercin, "Ellerimle çöpe koydum. Ah nasıl dolandırıldım? Kimse dolandırılmam demesin. Çünkü o an her şeyi unutuyorsun" dedi.