Kayseri'de Paralel Yapı operasyonu: 6 iş adamı gözaltında

Kayseri'de Paralel Yapı operasyonu: 6 iş adamı gözaltında

Paralel yapıya yönelik operasyonlarda k-Kayseri'de 11 işadamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından bu sabah paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonda, 6 işadamı gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan 5 işadamının ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Fethullahçı terör örgütüne üye oldukları ve finans sağladıkları iddiasıyla bu sabah KOM Şubesinin yürüttüğü soruşturmada, 11 işadamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İşadamlarından 6'sı bu sabah ev ve işyerlerinden alınarak, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

Şüphelilerden 5'nin ise yurt dışında oldukları ve bir süredir Kayseri'ye gelmedikleri belirtildi. Şüpheliler gerekli işlemlerden sonda adliyeye sevkedilecek.

SAĞLIK MUAYENESİNDEN GEÇİRİLDİLER

Kayseri'de "Paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan işadamlarından Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı M.F., Kayseri Mobilyacılar Derneği (KAYMOS) eski başkanı M.A. ile A.T., N.S., H.G. ve M.A., Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tıp'ta sağlık muayenesinden geçirildi. Şüpheliler daha sonra Emniyet, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde haklarındaki "FETÖ terör örgütüne üye olmak, örgüte mali finans sağlamak" suçlarından sorguya alındı. Aynı operasyon kapsamında yurt dışında olduğu belirlenen GESİAD eski Başkanı İ.M., A.E., M.F., M.O. ve M.K. hakkında ev ve işyerlerinde yapılan arama sonrası tutanak düzenlendi.