1+1 konut artık yapılmayacak

1+1 konut artık yapılmayacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TOKİ konutlarında 1+1 döneminin bittiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de çekirdek aileye doğru bir yöneliş olduğuna değinerek, “Aile bütünlüğünü korumak için TOKİ’nin yaptırdığı sosyal konutlarda artık 1+1 dairelere izin vermiyoruz” dedi.

Bu tip dairelerin aile yapısına uygun olmadığını söyleyen İslam, “Daha önce yapılanlar hak sahiplerine teslim edilecek ama yeni 1+1 konutlar olmayacak” bilgisini verdi.

CİNAYETE ORTAK OLMAK DEMEK’

AileBakanı İslam, bir süre önce Antalya’da erkek arkadaşı tarafından öldürülen Deniz Aktaş’ın, olaydan önce apartmandaki bütün kapıların zilini çalarak yardım istediğini ama kimsenin kapıyı açmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu, cinayete ortak olmak demektir. Devlet kadına yönelik şiddetle ilgili tabii ki birtakım tedbirler alacak. Kamu kurum ve kuruluşları üzerine düşeni yapacak ama teker teker her birimizin sorumluluğu var. ‘Görmedim, duymadım, bilmiyorum’ düşüncesine son vermemiz gerekiyor. İnsanlarımıza, ‘Duruma derhal müdahale edin’ demiyoruz; bunu yapıp kendilerini tehlikeye atmasınlar ama haberdar oldukları vahim durumu ilgililere bildirsinler. İstediğimiz şey bu kadar.”