11 yaşındaki çocuk hamile kaldı !

11 yaşındaki çocuk hamile kaldı !

Diyarbakır'da 11 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismar sonucu hamile olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden ve nüfus kaydında 11 yaşında görünen G. adlı kız çocuğunun, cinsel istismar sonucu hamile kaldığı ortaya çıktı. 37 haftalık hamile olan G., sezaryenle doğum yaparken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Çınar ilçesinde bir süre önce cinsel istismara uğradığı iddia edilen G., annesi tarafından karın ağrısı şikayeti ile Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil servisine getirildi. Acil serviste küçük kızı muayene eden doktor, çocuğun hamile olduğunu belirterek test yapılmasını istedi. Yapılan tahliller sonucunda küçük kızın 37 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Geçen 23 Kasım'da hastanede sezaryenle doğum yapan küçük kız, bebeği ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Durumun polise bildirilmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp de olayla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanıtlaması istemiyle dün Meclis'e yazılı soru önergesi vermişti. 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar olayını soran Yiğitalp soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Basında yer alan iddialara göre Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 11 yaşındaki G. isimli çocuk, cinsel istismara maruz kalmıştır. İstismar mağduru çocuk rahatsızlanıp hastaneye götürüldüğünde gebelik oluştuğu öğrenilmiş ve geçen ay Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi'nde doğum yapmıştır. İldeki kadın kurumlarından edindiğimiz bilgilere göre; G. istismar mağduru çocuk Kadın Doğum Hastanesi'nde alıkonularak Diyarbakır Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirilmiş, bebeği de polisler tarafından alıkonulmuştur. Kadın kurumlarının konu ile ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurusu sonucu; savcılığın konu hakkında hiçbir girişimde bulunmadığı da tarafımıza iletilen bilgiler arasındadır. Bu bağlamda; Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşandığı iddia edilen böyle bir olaydan haberdar mısınız? Olayın araştırılmasına dair Bakanlığınızın bir girişimi olmuş mudur? İddia edilen olayda, istismarda bulunan kişi veya kişilerin kim olduğu biliniyor mu? İstismar eden kişi/kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Kadın kurumlarının suç duyurusunda bulunmasına rağmen savcılığın konu hakkında hiçbir girişimde bulunmadığı doğru mudur?"

DHA