12 Eylül mağduru Solak: Kenan Evreni Allaha havale ediyorum

12 Eylül mağduru Solak: Kenan Evreni Allaha havale ediyorum

Bor ilçesi Kemerhisar beldesinde yaşayan Ahmet Solak (62), 12 Eylül döneminde ülkücü arkadaşlarının bir çoğunun göz göre göre cuntacılar tarafından idama götürüldüğünü söyledi. Solak, idama giden arkadaşlarının, nişan yüzüklerini...

Bor ilçesi Kemerhisar beldesinde yaşayan Ahmet Solak (62), 12 Eylül döneminde ülkücü arkadaşlarının bir çoğunun göz göre göre cuntacılar tarafından idama götürüldüğünü söyledi. Solak, idama giden arkadaşlarının, nişan yüzüklerini kendisine teslim edip gittiklerini belirtti.

Konuşurken duygulu anlar yaşayan Solak, ülkü ocaklarında yetişip büyüdüğünü, Türk milliyetçiliği ve toplu katliam suçundan dolayı 12 Eylül döneminde cezaevine atıldığını söyledi. Haksız yere idamla yargılanarak cezaevlerinde eziyetler, işkenceler çektiğini ifade eden Solak, gencecik arkadaşlarının kanlı gömleğini yıkadığını, idam edildiklerini gördüğünü dile getirdi.

Ahmet Solak, şöyle dedi: "Suriye'de Esed tarafından yapılan darbeninin bir benzerini biz 12 Eylül 1980'de yaşadık. Sağ sol çatışmasını doğuran cuntacılardı, bu çatışmada iki tarafın eline silah verenlerin de cuntacılar olduğunu biliyorduk. Cezaevinde akşam saat 18.00 olduktan sonra hücreye alınır, gece 12 'ye kadar dışarı çıkamazdık. İçeride su içmek, namaz kılmak, yüksek sesle konuşmak, tuvalet ihtiyacını gidermek dahi yasaktı. Kardeşlerim, çoğu zaman cezaevinden alınıp hücreye götürülüp, haklarında iddia edilen suçlamaları kabul edene kadar işkenceye tabi tutuluyordu. Elektriğe veriliyor, kış günü soğuk su dökülüyor ve sağ solu kıralacak şekilde joplarla dövülüyordu. Yeni evlendiğim eşimin hayatını zindan etmemek için hiçbir ziyaretine çıkmadım, çünkü buradan kurtulma umudum yoktu, dönüşü olmayan bir yola girmiştim.

Kenan Evren; vatan sevgisinden, insan sevgisinden, Allah sevgisinden nasibini almamış bir zavallıdır. Ona söyleyecek hiçbir şeyim yok, o zavallının şerrinden bu memleket kurtulduğu için de Cenab-ı Hakk'a şükrediyorum.

12 Eylül döneminde güzel bir işim varken, cezaevinden çıktığımda kimse beni işe almadı. Nereye gidip iş başvurusu yaptıysam kırmızı zarflı personel diye işe almadılar. İş bulamayınca limon sattım, elma sattım, ticaretten çok anlamadığım için birçok kez zarar ettim. Kenan Evren, bize 12 Eylül'ü yaşatarak bizi işsiz bıraktı, öcü muamelesi gördürdü. Şu anda onun, bu milletin gözünde değeri kalmadı. Bir Müslüman olarak ona, bize yapılan işkencelerin yapılmasını istemem, Kenan Evren'i Allah'a havale ediyorum." CİHAN