124 Kiloluk Kurbanlık Teke

124 Kiloluk Kurbanlık Teke

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, kurulan hayvan pazarı Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hareketlendi. Datçalı besicilerin pazara getirdiği yerli koç ve tekelerin yanı sıra, Kayseri ve Balıkesir gibi illerden getirilen kurbanlıklar da ilgi...

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, kurulan hayvan pazarı Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hareketlendi. Datçalı besicilerin pazara getirdiği yerli koç ve tekelerin yanı sıra, Kayseri ve Balıkesir gibi illerden getirilen kurbanlıklar da ilgi görüyor.

Kurbanlık koçların fiyatları 500 TL ile 1100 TL arasında değişirken, keçiler 400 ile 900 TL arasında alıcı bekliyor. Pazarın kralı ise 4 yaşındaki teke oldu. Datçalı besici 22 yaşındaki Sabahattin Erol tarafından pazara getirilen 124 kilo ağırlığındaki teke, 1500 TL fiyattan satışa sunuldu.

Dev cüssesiyle hemen dikkat çeken tekeyi zor zapteden Erol, "Tam 4 yıldır ona gözüm gibi bakıyorum. Bu yıl kurbanda satmaya karar verdim. Canlı ağırlığı 124 kilo geldi. En az 80 kilo et çıkar. Şu ana kadar gelip soran çok oldu. Ancak henüz alıcı çıkmadı. Normal bir keçinin neredeyse üç katına eşit geliyor. Umarım bir alıcı çıkar" dedi.

Bu yılki fiyatların geçen yıllardan farklı olmadığına dikkat çeken Erol, "Türkiye'nin dört bir yanından Datça'ya kurbanlık hayvan geliyor. Biz de kendi bölgemizde doğal ortamlarda yetişen kurbanlık teke ve koçları getirdik" diye konuştu. Satışların beklenilenin üzerinde olduğunu ifade eden Erol, arife günü bütün hayvanların satılmasını umut ettiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI