14 Ağustos mesajına 6 tutuklama

14 Ağustos mesajına 6 tutuklama

Kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin resmi twitter hesabından '14 Ağustos’ mesajı attıkları ileri sürülen üniversite personeli 6 kişi tutuklandı.

Konya'da darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin resmi twitter hesabından "14 Ağustos" mesajı attıkları ileri sürülen üniversite personeli 6 kişi tutuklandı.

Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı'na ait Mevlana Üniversitesi, darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal Kapsamı'nda alınan önlemlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 15 vakıf üniversitesiyle birlikte kapatıldı. Ancak geçen 3 Ağustos günü kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin resmi twitter hesabından,

'14 Ağustosta mesajı" yayınlandı.

Mesajın yayınlanmasının ardından çalışma başlatan polis, mesajları yayınladığı ileri sürülen kapatılan üniversitenin Basın Yayın ile Bilgi İşlem Merkezi'nde görevli 8 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 1'i polisteki ifadesinin ardından, 1'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 6 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında 1 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

DHA

Etiketler 14 ağustos