14 Mart Tıp Bayramı kutlaması

14 Mart Tıp Bayramı kutlaması

Trabzon’da, 14 Mart Tıp Bayramı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Trabzon’da, 14 Mart Tıp Bayramı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı. Farabi Hastanesi’ndeki Aydın İnal Anfisi’nde düzenlenen etkinliğe, Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Tevfik Özlü, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, burada yaptığı konuşmada, tüm hekimlerin ve hastane personelinin Tıp Bayramı’nı kutladığını belirterek, "Sağlık bakanlığı verilerine göre halkımızın hastanelerden yüzde 80-90 memnun olmaya başladı. Halkımızın şikayet ettiği bir konu var oda doktorlarımızın yüzlerinin asık olmasıdır. Sağlık bir bütündür. Sağlık sisteminin en büyük unsuru sağlık ekiplerinin aslında biz sağlık çalışanları olarak almamız gereken maddi ve manevi payı aldık." dedi.

Vali Yardımcısı Cezmi Batuk da sağlık çalışanlarının önemli bir sorumluluk yerine getirdiğini ifade etti. Batuk, şöyle konuştu: "Zor olduğu kadar kutsal bir meslek icra ediyorsunuz. insanın olduğu yerde sorunlar, problemler mutlaka olacaktır. Geçmiş yıllara baktığımızda tıp çalışanlarının sorunlarına yönelik epey bir çözüm sağlandığını görmekteyiz. Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yapma şansını buldum. Görev yaptığım bu süre içerisinde tıp alanında çalışan arkadaşlarımızın ne kadar zor şartlarda hizmet verdiklerine yakinen şahit oldum. Hatta bir ilçemizde şoför bulunmadığından dolayı hastaları taşıyan ambulansın şoförlüğünü sağlık ocağı doktorumuz yapmakta idi. Fedakarca çalışan tüm doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve sağlık çalışanlarımızı Tıp Bayramını tebrik ediyor başarılarını diliyorum."

Konuşmaların ardından, 25, 40 ve 50. yılını doldurmuş hekimlere plaket verildi.
CİHAN