1,5 aylık Kadir'in şüpheli ölümü

1,5 aylık Kadir'in şüpheli ölümü

Babası ve annesi tarafından hastaneye terk edildiği için Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evine yerleştirilen 1.5 aylık bebek ölü olarak bulundu.

 Yapılan ilk incelemede, parmaklıkları kopan beşikten düşerek öldüğü belirlenen bebeğin ölümüyle ilgili bakıcıların ifadesi alınırken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya adli ve idari soruşturma açıldığını söyledi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde Faruk Yabancı’nın eşi olan Fidan Yabancı, 1.5 ay önce Özel Optimed Hastanesi’nde doğum yaptı. Yabancı çifti erkek doğan bebeklerini 2 gün sonra hastaneye terk ederek kaçtı. Hastane yönetimi bebeğe Kadir ismini koyarken, polis ekipleri bebeğini bırakıp kaçan Faruk ve Fidan çiftini tüm aramalara rağmen bulamadı. Özel hastanede kaldığı bir haftanın ardından ailesine ulaşılamadığı için Hürriyet Mahallesi’ndeki Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evine yerleştirilen Kadir bebek bu sabah 2 bakıcı kadın tarafından ölü olarak bulundu.


ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

Olayın bildirmesi üzerine inceleme başlatan polis ekipleri, bebeğin yattığı beşiğin kopan parmaklıklarının arasından düştüğünü belirledi. Tekirdağ Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan bebek cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile 2 bakıcı ve bir revir görevlisi kadının ifadeleri alındı. Çarşı Polis Merkezi’nde bebeğin beşikten düşerek ölmüş olabileceğini anlatan bakıcılar "Beşiklerin parmaklıkları aşınmıştı. Birkaç tanesi düşmüştü. Bebek bu parmaklıkların arasından düşmüş olabilir. Biz sabah gördüğümüzde beşiğin dibinde cansız yatıyordu" dedi. Bakıcı kadınlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma açıldığını ifade ederek, "Arkadaşlarımız olayı inceleyecek. Adli ve idari soruşturma açıldı" diye konuştu.


DÖNEMİN BAKANI AÇMIŞTI

Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri, 2010 yılında dönemin Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından açılmıştı. 6 villa tipi ev ve idare binasından oluşan sevgi evleri sitesinde basketbol sahası, kapalı spor salonu, müzik odası, bilgisayar odası ve dinlenme alanları da yer alıyor.

Polis ekipleri 1.5 aylık bebeklerini hastaneye terk ederek kaçan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Faruk ve Fiden Yabancı çiftini ararken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.