15 yaşında 4 hayat kurtardı

15 yaşında 4 hayat kurtardı

Bir trafik kazasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki küçük Samet'in organları 4 kişiye bağışlandı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve ardından tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Samet Paylan'ın organları 4 kişiye bağışlandı.

Kaza, 2 gün önce Fatsa-Kumru-Korgan karayolu üzerindeki özel bir hastanenin karşısında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kumru istikametinden Fatsa istikametine seyir halinde olan Adem Çap yönetimindeki otomobil, yoldan karşıya geçmek isteyen 10.sınıf öğrencisi Samet Paylan’a çarptı. Kazada ağır yaralanan Samet Paylan’a ilk müdahale, olayın olduğu yerde bulunan hastane çalışanları tarafından yapıldı. Aşırı kan kaybeden Paylan, burada hemen ameliyata alındı. Samet Paylan, ameliyatın ardından Medikal Park Ordu Hastanesi’ne sevk edildi. Medical Park Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Samet Paylan’ın dün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Hastane yetkilileri Paylan’ın ailesi ile görüşerek aileyi organ bağışı yapmaya ikna etti.

Yapılan kontrollerin ardından Samet Paylan’ın böbreğinin teki Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, diğer böbreği Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, kalp ve karaciğeri ise Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastalara nakledileceği bildirildi.

Samet Paylan’ın dayısı Ahmet Ünlü, “Biz ağladık, organları alanlar sevinsin istedik” diyerek olayla ilgili şunları söyledi:

“Biz ağladık. Organ bağını alacak kişiler gülsünler. Hayrımıza bağışlıyoruz. Acımız büyük. Bir şey de söyleyemiyorum. Fatsa'da beyin ameliyatı olduktan sonra buraya sevk ettiler. Yolda gelirken iç kanama oldu. Burada bir defa daha ameliyat ettiler. Kurtaramadık. Düşündük, taşındık kardeşimi ikna ettim. Organlarını bağışlayarak başka insanlar sevinsin istedik"

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Samet Paylan, hayat mücadelesini kaybederken; ondan geriye acılı bir aile, arkadaşları ve geçtiğimiz yıl sonunda okulunun şiir dinletisinde seslendirdiği Karacaoğlan’ın “Gelin” isimli şiiri kaldı.