2. Marmaray 2015'te geliyor

2. Marmaray 2015'te geliyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'a kardeş bir proje geleceğini açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım NTV canlı yayınında bakanlığın yatırımları hakkında sıcak açıklamalarda bulundu. 3. köprüyle ilgili her şeyin planlandığı gibi gittiğini söyleyen Yıldırım, Marmaray 'a kardeş bir proje daha yapıldığını, onun da 2015'te tamamlanacağını söyledi.

3. KÖPRÜ'DE SON DURUM NE?

Yıldırım 3. köprüyle ilgili "3. köprüyle ilgili bilindiği gibi 29 Mayıs'ta temel atıldı, çalışmalar planlandığı gibi gidiyor. Köprünün hem Anadolu hem Avrupa yakasında ayakları yapılıyor. Ayaklar yükselmeye başladı. Köprüden sonra devam edecek yolun izi belli oldu. Geçen basında da uydudan gözükmeye başladı diye bir haber vardı. Özetle proje planladığımız gibi gidiyor, hatta bir miktar da önde gidiyor. 2 yılda köprü artı yollar dünyada bir rekordur, bu çok büyük bir başarı. Bunu daha fazla sıkıştırmanın da bir anamı yok" dedi.

MARMARAY VE TÜP GEÇİT

Yıldırım Marmaray'a kardeş diye nitelendirilen tüp geçitle ilgili de bilgi verdi. Yıldırım, "Marmaray bir demiryolu projesidir, Uzakdoğu'dan Batı Avrupa'yı birbirine bağlayacak kıtalaraarası bir projedir. Onda da sona yaklaşıyoruz. 29 Ekim itibariyle Anadou yakasında Ayrılıkçeşme Avrupa yakasında da Kazlıçeşme'de açıyoruz. Tüp geçit, hemen onun güneyinde diğer bir proje. Haydarpaşa limanından girip Sarayburnu'ndan çıkan bir tüp geçit var. Bu tüp geçit Marmaray'ın kardeşi dediğimiz proje. 2015 sonuna kadar tüp geçidi açacağız. Marmaray kutu gibi 2 gözden oluşuyor, bir gidiş bir geliş. Tüp geçit altlı üstlü, alttan gidişi var, üstten geliş var. Bugün İstanbul'un 1 numaralı konusu trafiğidir. Gerek Marmaray gerekse bu 2. tüp geçit İstanbul'un trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak" dedi.