2 Tonluk saldırıda 4 askerin durumu ağır !

2 Tonluk saldırıda 4 askerin durumu ağır !

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 2 askerin şehit olduğu 31 askerin yaralandığı terör saldırısının ardından yaralı 6 asker helikopterle Erzurum’a getirildi.

Olay, Doğubayazıt ilçesine 17 kilometre mesafedeki Karabulak Jandarma Karakolu’nda meydana geldi. Bir grup PKK’lı, bomba yüklü traktörü karakol önüne getirerek patlattı. Patlamada 2 asker şehit olurken, 31 asker yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan 4 asker, helikopterlerle Erzurum’a getirildi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi pistine iniş yapan helikopterdeki yaralı askerler, ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

VALİDEN YARALI ASKERLERE ZİYARET

Doğubayazıt’ta Terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırının ardından bugün sabah saatlerinde Karabulak Jandarma Karakolu’na giden Vali Musa Işın burada yaptığı inceleme ardından yetkililerden bilgi aldı. Karakoldan ayrılırken basın mensuplarına açıklama yapan  Vali Işın önce Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde ardından da Ağrı’daki Askeri ve Devlet Hastanelerinde tedavi gören askerleri ziyaret etti. Vali Işın, doktorlardan yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edindi.

screenshot_1-101.jpg

Bu arada patlamada harabeye dönen Karabulak Jandarma Karakolu ile birlikte köydeki bir çok bina da hasar gördü. Bir çok binanın camları kırılırken, karakolun yakınındaki bazı binaların duvarları yıkıldı.

123-012.jpg