2. ÜRETKEN BELEDİYE PROJE YARIŞMASI

2. ÜRETKEN BELEDİYE PROJE YARIŞMASI

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği'nin (MİARGED) bu yıl ikincisini düzenlediği 'Üretken Belediye Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği'nin (MİARGED) bu yıl ikincisini düzenlediği 'Üretken Belediye Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

MİARGED tarafından düzenlenen 'Üretken Belediye Proje Yarışması'nda dereceye giren belediyeler Hilton Oteli'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene MİARGED Başkanı Halil Memiş, MİARGED Başkan Yardımcısı Metin Gedikli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Nursel Demirel ile dereceye giren belediyelerin başkanları katıldı. Memiş, ülkedeki mahalli idare kuruluşlarına üst düzeyde hizmet verebilen mahalli idarelerin, ülkenin genel kültürel, ekonomik ve siyasi politikasına uygun bir faaliyet gösterdiğini

söyledi. Memiş kuruluş hakkında şunları ifade etti: "Bu konuda gayret gösteren, farklı belediyecilik uygulamaları konusunda açılımlar getirebilen, yaptığı hizmetlerde kamu yararını ön planda tutan ve kamu zihniyetinden ayrılmayan, modern, güvenilir ve duyarlı bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonuyla yola çıkan ve kısa sürede bu konuda önemli adım atan bir kuruluştur."

Sivil toplum kuruluşlarının toplumsal hayata yön veren, vatandaş haklı hizmet üretilmesi noktasında ilgili kurum ve kuruluşlara katkı sağlayan işlevi yerine getirdiğini dile getiren Memiş, şöyle konuştu: "Merkez olarak kamu kurumlarına ve bu amaçla faaliyet göteren diğer sivil toplum kuruluşlarına rakip olmak değil onlarla iyi hizmet üretme noktasında işbirliği yapmayı tercih eden bir yapıdayız."

Çevre ve Altyapı Projelerinde, Keçiören Belediyesi Çevre Çiçekleri Hareketi'yle birinci sırada, İzmit Belediyesi Atık Yağların Toplanması, Biodizel Üretimi projesiyle ve Sultangazi Belediyesi Mesire Alanı Projesiyle ikinci sırada, Kepez Belediyesi Kent Ormanı Parkı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Köpek Parkı ile 3'ncü sırada yer aldı.

Sosyo Ekonomik ve Kültürel Projeler dalında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi birinci sırada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ikinci sırada, Bornova Belediyesi, Çatalca Belediyesi ve Kütahya Belediyesi 3'ncü sırada yer aldı.

İyi yönetim Projeleri kapsamında ise İzmit Belediyesi birinci olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ikinci, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise üçüncülük ödülünü aldı.