- IMKB

- 56.540
- Dolar

- 1,8305
- Euro

- 2,3355
- Altın

- 626,44
- Ankara : 10 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 15 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 11 °C
2.5 milyon askere cinsel eğitim

Sosyal cinayetlerin bir kısmının bilgi eksikliğinden kaynaklandığınatanık olunmasından da yola çıkılarak başlatılan Üreme Sağlığı Erkek Katılımı Programı’nda 8 yılda 2.5 milyon er ve erbaşa ulaşılarak kurs verildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Sağlık Bakanlığı ve BM Nüfus Fon’unun birlikte yürüttüğü ’Üreme Sağlığı Projesi’ ile asker gençlerin üreme sağlığı ve cinsel sağlık konularında bilgilendirilirken, aynı zamanda davranış değişikliği de gerçekleştirmeye başladığının kaydedildiği bildirildi. BM Nüfus Fonu Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurdun dört yanına dağılmış 600 dershanesinde 3 bini aşkın eğitimci tarafından uygulanan ortak programın 2,5 milyon er ve erbaşa ulaşarak, çap ve kapsadığı kitle nedeniyle dünya üzerinde bir ilke imza attığını söyledi.
Kondom görmemişler
Dr. Yıldırımkaya, “Programın bu başarısı uluslararası bilimsel makalelere de konu oldu. Her kadının, her erkeğin, her gencin sağlıklı ve eşit bir yaşam sürdürmesi için çalışan BM Nüfus Fonu; her hamileliğin istenilen, her doğumun güvenli ve her gencin HIV/AIDS’ten korunmuş olması için çaba göstermektedir” dedi. Dr. Gökhan Yıldırımkaya, verilen eğitimlerden örnek gösterirken, “Hayatında ilk defa ne zaman kondomu gördün?” sorusuna 10 veya 20 sınıfta 1 veya 2 parmak kaldırıldığını söyledi. Bu eğitimi anlattıktan sonra da erler memnuniyetlerini ifade etti.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Bu parfüm kadınları etkiliyor
- Bahçeli'den Ermenilere rest !
- Konut fiyatları tepe taklak olacak !
- Bahçeli’yi eleştirip ADAY OLDU !
- HÜKÜMETTEN MEMURA KOMİK TEKLİF !
- Kart kullanıcılarına uyarı !
- ''Yakışıklı'' hırsız sapık çıktı !
- Altın fiyatları rotasını değiştirdi
- İşte büyükşehir olacak 13 il !
- Şamil Tayyar: ''Şifre bu paşadır''
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi














































Bu habere ilk yorum yapan siz olun.