2014 yerel seçim sonuçları

2014 yerel seçim sonuçları

İstanbul'un AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı Hasan Can, resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını yeniden kazandığını açıkladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı Hasan Can, resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını yeniden kazandığını açıkladı.

Can, Ümraniye AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 50'nin üzerinde oy aldıklarını belirten Can, "Bugüne kadar aldığımız oyların çok fevkinde bir oyla elhamdülillah göreve geldik. Henüz netleşmedi ama herhalde yüzde 50'nin üzerinde olabilir" dedi.

Türkiye genelindeki seçim sonuçlarının kendileri için sürpriz olmadığını dile getiren Can, "İstanbul için yüzde 50 bandında bir beklentimiz, Türkiye için de yine 48-50 bandında bir beklentimiz vardı. Bu beklentilerimizin afaki olmadığını görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Can, AK Parti İlçe Teşkilatı'nda görev yapan parti yetkililerine ve Ümraniye halkına teşekkür ederek, "10 yıldır alnımızın akı, yüzümüzün pakıyla hem bu dünyada hem de ahirette hizmetimizi, hesabını gram gram vereceğimiz bir şuurla gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarıyla halkın gereken cevabı verdiğini ifade eden Can, "Bu milletin inancı, beklentileri, umutları, bu millete hizmet eden insanlarla ve değerleriyle oyun olmayacağını" vurguladı. 

Hasan Can, "Bu milletin öyle bir tartma terazisi var ki kimse o teraziyi şaşırtamaz. Zannettiler ki yanıltırız ama yapamadılar" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hasan Can, 3. kez Ümraniye'nin belediye başkanı oldu.

2004 yılı yerel seçimlerinde AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı seçilen Hasan Can, 2009 yerel seçimlerinde de Ümraniyeliler'in yaklaşık yüzde 43,9'unun (130 bin 644) oyunu alarak, yeniden belediye başkanı olmuştu.

- Can'ın öz geçmişi

Hasan Can, 1953'te Balıkesir'de doğdu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olan Can, Ankara Laborant Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde de öğrenim gören Can, evli ve iki çocuk babası.