2016 Cev Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi Yapıldı

2016 Cev Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi Yapıldı

Avrupa Voleybol Galası'nda düzenlenen 2016 CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi kura çekiminde gruplar belli oldu.

Avrupa Voleybol Galası'nda düzenlenen 2016 CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi kura çekiminde gruplar belli oldu. Türk temsilcileri son Avrupa şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu.

Sezonu dünya ve Avrupa şampiyonu olarak kapayan Eczacıbaşı VitrA, 2016 CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yer alacak. Eczacıbaşı VitrA'nın gruptaki rakipleri; Chemik Police (Polonya), Pomi Casalmaggiore (İtalya) ve Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti) oldu.

Bir diğer temsilcimiz Vakıfbank ise B Grubu'nda yer aldı. VakıfBank'ın gruptaki rakipleri ise PGE Atom Trefl Sopot (Polonya), Igor Gorgonzola Novara (İtalya) ve Calcit Kamnik (Slovenya) oldular.

E Grubu'nda mücadelede edecek olan temsilcimiz Fenerbahçe ise Telekom Bakü (eski adıyla Rabita Bakü-Azerbaycan), Dresdner SC (Almanya) ve Impel Wroclaw (wild kart-Polonya) oldu.

Lig etabında; dörderli altı grup deplasmanlı lig sistemi ile grup maçlarını yapacak. Lig etabından sonra sırasıyla; play off 12, play off 6 ve dörtlü final maçları yapılacak. Grup maçları 28 Ekim 2015'te başlayacak. 2016 sezonu kadınlar için, 9-10 Nisan 2016'da yapılacak dörtlü final maçlarıyla son bulacak. Dörtlü final organizasyonunu üstlenecek takım play off 12 etabında belirlenecek.

2016 CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek 24 takım ve grupları şöyle:

A Grubu: Dinamo Kazan (Rusya), Lokomotiv Bakü (Azerbaycan), Allianz MTV Stuttgart (Almanya), Azerrail Bakü (wild kart-Azerbaycan)

B Grubu: VakıfBank İstanbul (Türkiye), PGE Atom Trefl Sopot (Polonya), Igor Gorgonzola Novara (İtalya), Calcit Kamnik (Slovenya)

C Grubu: Eczacıbaşı VitrA İstanbul (Türkiye), Chemik Police (Polonya), Pomì Casalmaggiore (İtalya), Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti)

D Grubu: Uralochka-NTMK Ekaterınburg (Rusya), RC Cannes (Fransa), Volero Zürih (İsviçre), Vizura Beograd (Sırbistan)

E Grubu: Fenerbahçe İstanbul (Türkiye), Telekom Bakü (eski adıyla Rabita Bakü-Azerbaycan), Dresdner SC (Almanya), Impel Wroclaw (wild kart-Polonya)

F Grubu: Dinamo Moskova (Rusya), Rocheville LE Cannes (Fransa), CS Volei Alba Blaj (Romanya), Nordmeccanica Piacenza (wild kart-İtalya)

Genel maç programı takvimi ise şöyle:

Lig etabı: 27 Ekim 2015 - 27 Ocak 2016

Play off 12 etabı: 10 - 24 Subat 2016

Play off 6 etabı: 9 - 23 Mart 2016

Dörtlü Final: 9-10 Nisan 2016

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı