2016 sonuna kadar uzatıldı

2016 sonuna kadar uzatıldı
Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Et ve Süt Kurumu'na sığır eti ithalatı için açılan tarife kontenjanının süresi 2016 sonuna kadar uzatıldı

İlk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 9 Şubat Salı günü ette tavan fiyatı açıklamıştı. Bakan Çelik'in yaptığı açıklamaya göre; karkas et yağsız fiyatı 23.3 TL, yağlı fiyatı 21.8 TL, kıyma fiyatı 32 TL ve kuşbaşı fiyatı ise 34 TL olarak belirlenmişti. Şimdi ise Et ve Süt Kurumu'na sığır eti ithalatı için açılan tarife kontenjanının süresi 2016 sonuna kadar uzatıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, belirlenen bu tarih, bu kapsamda düzenlenen ithal lisansları için de geçerli olacak.

Aynı gazetede yayımlanan AB menşeli bazı tarım ürünleri ithalatında tarife kontenjanı uygulanması hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair kararla, AB menşeli büyükbaş hayvan eti ithalatı altında 0202.20 gümrük tarife istatistik pozisyonu ile yer alan "diğer kemikli parçalar" ithalatının gümrük vergisi 2016 yılı için sıfırlandı.