22. Uluslararası Aspendos Opera Ve Bale Festivali Başlıyor

22. Uluslararası Aspendos Opera Ve Bale Festivali Başlıyor

Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Türk ve Bulgar sanatçıların seslendireceği "Gala...

Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Türk ve Bulgar sanatçıların seslendireceği "Gala konser" ile başlıyor.

22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin 5 Eylül 2015, Cumartesi akşamı gerçekleşecek açılışı "Gala Konser" ile olacak. Türkiye-Bulgaristan kültürel ve sanatsal ilişkileri çerçevesinde, 22.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali öncesi, Varna Festivali'nde orkestra şefi Selman Ada yönetiminde gerçekleşen bu konseri, Türkiye'de orkestra şefi Borislav İvanov yönetecek. Her iki konserde de, dünya sahnelerinde yer almış, beğenilen Türk ve Bulgar sanatçılar, soprano Görkem Ezgi Yıldırım, Dimitrinka Raycheva, mezzosoprano Elena Chavdarova Isa, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Plamen Dimitrov, bas Tuncay Kurtoğlu'na, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu eşlik edecek. Konser repertuvarı, ünlü besteciler Giuseppe Verdi, Giocomo Puccini, Piyotr Ilyiç Çaykovski, Selman Ada ile Georges Bizet'in eserlerinden oluşuyor.

Kaynak: İHA