O isim HDP'den aday

O isim HDP'den aday

22 yıl sürgün hayatı yaşayan Serhat Bucak, HDP’den aday adayı oldu.

'KÜRDİSTAN Ulusal Kongresi' üyesi olmak suçundan 31 kişinin yargılandığı davada hakkındaki yakalama kararı kaldırılınca 22 yıl aradan sonra geçen yıl yurda dönen Kürt siyasetçi Serhat Bucak, Şanlıurfa’da HDP’den milletvekili aday adayı oldu.

Almanya'da 22 yıl yaşayan Kürt siyasetçi Serhat Bucak, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Şanlıurfa’dan HDP milletvekilliği aday adaylığı için başvurdu. Dosyasını HDP İl Eş Başkanı Sevda Özbingöl’e teslim eden Bucak, 22 yıl sonra Türkiye’de bulunmanın buruk mutluluğunu yaşadığını belirterek, "22 yıl önce HEP’ten milletvekili adayı olmuştum. O zamanlar bizler katakullilerin üstesinden gelemedik. Ama bugün geleceğiz. Onların oyunları, tuzakları artık işlemiyor. Kürt halkı artık kendi kimliğine kavuştu" dedi.

Güçlü bir biçimde parlamentoda Kürtleri temsil edeceklerinin inancında olduğunu ifade eden Bucak, şöyle dedi:

"Bu mesafeye gelmemizde şehitlerimizin ve gazilerimizin büyük emekleri vardır. Coplanan ve gaz yiyen kardeşlerimizin emeği vardır. İnşallah bu emeklerin hiçbiri boşa gitmeyecektir."

Öte yandan 36 kişinin başvurduğu HDP’de ise kadına yönelik şiddet uygulayan veya çok eşlilik yapıldığı gerekçesiyle parti kriterlerine uymayan 2 kişinin aday adaylığı başvurusunun kabul edilmediği bildirildi.

FOTOĞRAFLI