24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

MUŞ (İHA) – Muş'un Bulanık ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

MUŞ (İHA) – Muş'un Bulanık ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından Bulanık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün konferans salonunda devam edilen program, Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin'in günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalarıyla devem etti.

Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, idarecilerin öğretmenlere karşı kibar olmalarını ve kendilerini kırmamalarını istedi. Bölgede görev yapmanın zorluklarına değinen Kaymakam Şahin, "Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu bilinmektedir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Bu nedenle bir milleti yetiştiren, konuşmayı yeni öğrenen çocuklara okumayı, yazmayı, düşünmeyi, iyiyi ve güzeli öğreten sizlersiniz" dedi.

Program, daha sonra stajyerliğini başarıyla tamamlayan genç öğretmenler için yemin töreni, günün anlam ve önemine binaen şiirlerin okunması, müzik dinletisi ve Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.