24 parmaklı bebek !

24 parmaklı bebek !

Doktorlar her şeyi normal demişti ama bu bebek 24 parmakla doğdu.

24 yaşındaki Rachael Hendry'nin hamileliği son derece normal geçmişti. Bebeğinin sağlığıyla ilgili hiçbir problem olmadığı söylendi. Küçük Jacob doğduğunda ailesi ayak parmağını kırdığını sandı. Ancak gerçekler öyle değildi. Jacob'ın 12 ayak, 12 el parmağı vardı, gözlerinde ciddi bir görme sorunu mevcuttu ve kalbinde de doğuştan delik olduğu gözlendi. Doktorlar ise ne tüm bunların nedenini biliyor ne de hamileliğin takibi süresince bunların ortaya çıkmadığını. Aile ise bu duruma şaşkın. Anne, Rachael Hendry oğlunu bu şekilde de çok seveceğini ancak onu böyle okula asla yollamayacağını söylüyor. Çocukların çok acımasız olduğunu ve oğlunun ruh sağlığının bozulmasından endişe duyduğunu söyleyen genç kadının oğlunun yiyeceklere de alerjisi bulunuyor ve yutma güçlüğü çekiyor.

Doktorlar tüm bu sorunların tek bir nedeninin olduğunu ancak henüz teşhis edemediklerini söylüyor. Uzmanlar ayrıca Jacob'ın kalbindeki deliğin kendi kendine kapanacağını ancak parmakların ameliyatla alınabilmesi için 12'inci ayını doldurması gerektiğini belirtiyor. Küçük bebeğin daha iyi görebilmesi için yoğun ışıklı bir oda yapacak olan aileye yardım kampanyası başlatıldı.

1-20150527095812.jpg

FAZLA UZUVLA DOĞMANIN SEBEBİ NEDİR?

Fazla el veya ayak parmağının olmasına tıpta polidaktili deniliyor. Genellikle ekstra uzuvlar diğerlerinden daha kısa boyda olsa da aynı boyda da olabiliyor. Nedeni kesin olarak belirlenemese de her bin bebekten 1'inde görülüyor.