26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü

26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, akıllı telefon uygulaması "Yeditepe EpilepsiSİZ"i tanıttı

İSTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, 26 Mart Dünya Epilepsi Farkındalık Günü'nde akıllı telefon uygulaması "Yeditepe EpilepsiSİZ"i tanıttı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez Yeditepe Üniversitesi Hastanesi tarafından hayata geçirilen uygulama sayesinde hastalığın seyri akıllı telefonlardan takip edebilecek. 

Epilepsi hastalığı hakkında halkın farkındalığını artırmak, epilepsi hastalarının çeşitli verilerini kayıt edilebilmesine olanak vermek, hasta yakınları ve hekimlerinin doğru veriyi analiz edebilmelerini sağlamak adına hayata geçirilen akıllı telefon uygulaması "Yeditepe EpilepsiSİZ" IOS ve Android işletim sistemlerinde uyumlu olarak birçok telefonda ücretsiz indirilerek kullanılabiliyor.

"Epilepsi Günlüğü", "Epilepsi Nöbeti Video Kaydı" gibi özellikleri içeren uygulama ile paralel olarak yayına geçen "www.yeditepeepilepsisiz.com" web sitesi sayesinde epilepsi hastaları hastalığın seyrini internet ve akıllı telefonlardan takip edebilir hale gelecek.

Sitedeki İngilizce dil seçeneği ile farklı ülkelerdeki epilepsi hastalarına da hizmet verilmesi sağlanacak.

Uygulamanın en önemli özelliği olan epilepsi günlüğü ve epilepsi nöbeti video kaydı ile hastalığın teşhis ve tedavisinde gerekli olan çeşitli veriler kayıt altında tutulup, hasta kişi istediğinde doktoru ile paylaşabilecek.

Yeditepe EpilepsiSiz uygulaması ayrıca epilepsi hastalığı konusunda farkındalık çalışmalarına destek sağlamak konusunda çeşitli bilgileri barındırmak üzere tasarlandı.

Tanıtım toplantısına Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda nöroloji profesörü olan Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Faruk Yencilek, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berrin Aktekin de katılarak epilepsi ile ilgili detaylı bilgi verdi.