27 kişinin öldüğü faciadan mucize kurtuluş !

27 kişinin öldüğü faciadan mucize kurtuluş !

Edremit'te 27 kişinin öldüğü göçmen faciasında 20 yaşındaki bir Suriyeli teknenin burnuna tutunarak hayatta kalmayı başardı.

1’i çocuk 27 kişinin öldüğü Edremit’teki göçmen faciasında 20 yaşındaki bir Suriyelinin, teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı’nın, Edremit Körfezi’nde önceki gün batan bir tekneyle ilgili yapılan arama çalışmalarında, mucizevi bir kurtuluşun yaşandığı ortaya çıktı. Vatan Gazetesi'nin haberine göre Edremit açıklarında tekne battığı ihbarının gelmesi üzerine arama kurtarma harekatı başlatan TCSG 510 helikopteri ile TCSG 552 uçağı, İzmir’deki üsten havalandı. Uçak ve helikopterdeki kameralar, çalışmaların her anını kaydetti. Görüntülerde, ekipler bölgeye ulaştığında yaklaşık 10 metrelik fiber teknenin büyük bölümünün suya battığı, yaklaşık 1 metrelik burun kısmının ise henüzsu üzerinde kaldığı görülüyor.

56baedaf18c7735e4c26ca15.jpeg

Teknenin burnuna tutunan bir sığınmacının el sallayarak yardım istemesi üzerine, helikopterdeki arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan vinç yardımıyla denize iniyor. Ceylan’ın kaskındaki kamera, su üzerindeki yaşam mücadelesini de saniye saniye kaydediyor. Suya inen Ceylan, önce sığınmacıya doğru birkaç metre yüzüyor. Sığınmacıdan Türkçe ve İngilizce olarak suya inmesini isteyen Ceylan, suya inen genci yakalayarak omuz askısı ile kendisine bağlıyor. Ardından genç sığınmacı vinç yardımıyla helikoptere çekiliyor.

DENİZ CESET DOLUYDU

Suriyeli Pelen Hüseyin’i kurtaran Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı’nda görevli arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan, şunları anlattı:
“Teknenin büyük bölümü batmıştı. Sadece uç kısmı yukarıdaydı. Hüseyin de ayakta durarak, sudan teması kestiği için hayatta kalmayı başarmış. Kendine geldikten sonra ağlamaya başladı. Muhtemelen yakınları aklına geldi çünkü çok sayıda ceset vardı suda.”

EŞİ VE BALDIZI BOĞULDU

Teknedeki 40 kişinin birbiriyle akraba olduğu, kendisi mucize eseri kurtulan Pelen Hüseyin’in eşi ve baldızının ise boğulduğu öğrenildi.