280 kişilik köye 4. cami !

280 kişilik köye 4. cami !

280 kişinin yaşadığı köye 4 cami yapılıyor. Hem de camiden öte "süper bir tesis" !

Trabzon Akçaabat'ın Çınarlık Köyü'nde 280 kişi yaşıyor; geniş bir arazi üzerinde 5 mahallesi bulunan köyde 167 yıllık Merkez Camii, 10 yıl önce yapılan Aşağı Mahalle Camii ve 3 yıl önce yapılan Yukarı Mahalle Camii bulunuyor. Buna rağmen köy muhtarı Muhammet Mısır öncülüğünde 4 ay önce yeni bir cami yapımına başlandı. Bu duruma tepki gösteren köylüler, durumu kaymakamlık, müftülük ve Özel İdare'ye bildirdi. Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle cami inşaatı durduruldu.

CAMİ YAPIMI DURDURULDU

Köydeki 3 camiden sadece birinde "gasilhane" bulunduğunu, iyi bircamiye ihtiyaçları olduğunu savunan ve köydeki vatandaşların yüzde 85'inin görüşü doğrultusunda yapım kararı aldıklarını savunan muhtar Muhammet Mısır ise şunları söyledi:

"Buna cami olarak bakmamak lazım. Bu, içerisinde kütüphanesi, okuma salonu, aşevi, çay ocağı, morgu bulunan süper bir tesis olacak. Köylü burada yararlı işler yaparak, vakit geçirecek. Bazıları camiye muhalefet etti. Okul istiyorlarsa Bakanlar Kurulu'na yazı yazsınlar. Köyde okul var ama taşımalı eğitime geçtikten sonra kapandı. Ben okul istemez miyim? Sağlık ocağı binası da var, ama Sağlık Bakanlığının uygulaması sonucu nüfusu 500 kişinin altına düşen yerlerdekiler kapatıldı."