29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Iğdır, Kars, Ağrı ve Ardahan'da düzenlenen törenlerle kutlandı

IĞDIR (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Iğdır, Kars, Ağrı ve Ardahan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Iğdır'da Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında Vali Davut Haner, alanda bulunanları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Mesajında Iğdır Valisi Haner'in şahsında tüm Iğdırlı vatandaşların bayramını kutladığını belirten Erdoğan, cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ettiğini bildirdi.

Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Haner de tüm vatandaşların bayramını kutladı. 

Daha sonra resmi geçit töreniyle kutlama programı sona erdi. 

- Ardahan

Ardahan'da, Valilik makamında Vali Ahmet Deniz'in tebrikleri kabulünün ardından Kongre Caddesi'nde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından törende konuşan Vali Ahmet Deniz, gençlere seslenerek çok çalışmalarının gerektiğini ifade etti.

Geleceğin çalışkan ve bilgiye hakim gençlere emanet edileceğini vurgulayan Deniz, "Aziz Ardahanlılar, sevgili öğrenciler, ne mutlu ki, bugün birlik ve beraberlik içinde cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü milletçe büyük bir heyecanla kutluyoruz" dedi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüllerin verilmesinin ardından törenler, Rahvan Atlılar Grubu ve resmi geçitle sona erdi.

Törene, Vali Deniz ile 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargı, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin ve kurum müdürleri katıldı.

- Kars

Kars'ta, Vali Günay Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Özdemir, daha sonra 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile Valilik önünde halkı selamladı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören son erdi.

Bu arada, Öğretmenevinde düzenlenecek Cumhuriyet Resepsiyonu iptal edildi.

- Ağrı

Ağrı'da, Erzurum Caddesi'ndeki törene, Vali Mehmet Tekinarslan, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar ile kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Vali Tekinarslan ve Tuğgeneral Yaşar, halkın bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Tekinarslan, bu milletin büyük bir millet olduğunu ifade ederek, "Bu coşkumuzu ve bu mutluluğumuzu bozmaya çalışanlar var. Gönderde dalgalanan bayrağı indirmek isteyen yok mudur? İşte burada bunların karşısında duran bir milletimiz var, Ağrılılar var. Ağrı ilimiz 5 bin bayrakla donatıldı, bu bayrakların başına polis mi diktik, hayır. Ağrılılar duruyor, Ağrılılar bayraklarına sahip çıkıyor ve bizde bugün cumhurun bayramını kutluyoruz" dedi.

Tekinarslar, çözüm sürecine değinerek, "Elbette yürüttüğümüz büyük projelerin, başta çözüm süreci projesi olmak üzere riskleri var, sıkıntıları var ancak biz milletimizin kardeşliğine zarar getirilmeyecek şekilde yürütüyoruz. Milletimizin huzuru için sabırla bu projeyi yürütüyoruz. Hiç kimse şunu da unutmasın, ne kimse sabrımızı, ne şefkatimizi, merhametimizi, vicdanımızı, aciziyet olarak görmesin. Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Allah bizlere bu kardeşliği sonsuza kadar sürdürecek gücü versin" diye konuştu.

Programda, "100 Gülen Yüz Korosu" söylediği türkülerle beğeni topladı. Halk oyunları ekibi de Ağrı'nın yöresel oyunlarını sergiledi.

Gösterilerin ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalar, yapılan geçiş töreniyle son buldu.