3 Bin Kuş, Yarıştırılmak Üzere Bursaya Getirildi

3 Bin Kuş, Yarıştırılmak Üzere Bursaya Getirildi

BURSA- Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından bu yıl 18'incisi yapılacak 'Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Yarışması'nın Bursa ayağı,...

BURSA- Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından bu yıl 18'incisi yapılacak 'Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Yarışması'nın Bursa ayağı, farklı şehirlerden gelen 3 bine yakın cins kuşun katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) başladı.

Geçen yıl 17'nci Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Merinos AKKM, bu yıl ise 6-9 Ocak 2014 tarihlerinde İzmir'de yapılacak şampiyonanın Bursa ayağını oluşturuyor. Değişik kentlerden gelen 150 türden toplam 3 bin cins kuşun yarışacağı şampiyonada, uzmanlar kuşları, sesleri, duruşları, görünümleri gibi dallarda değerlendirme yapıyor. Zeki Müren ve Müzeyyen Senar Sergi Salonu'nda, sahipleri; kanaryadan, hint bülbülüne, muhabbet kuşundan, papağana kadar binlerce kuşun, dereceye girmesi için hünerlerini ortaya koymasını sağlamaya çalıştı. Ziyaretçilerin getirdikleri kuşlarını satma ve değiştirme imkanı bulduğu bu yarışmada, ilginç görüntüler de ortaya çıktı.

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Yılmaz Çakmak, 'Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması'nı elemelerinin 12 farklı şehirde yapıldığını, bunlardan birisinin de Bursa olduğunu söyledi. Çakmak, şöyle dedi:

"Şampiyonanın Bursa ayağına 150 farklı türden toplam 3 bin civarında kuş katıldı. Bunun dışında Fuar Alanı'nda da binlerce kuş türü sergileniyor. Kuş tutkunları takas, damızlık temin etme ve satma fırsatı buluyor. Serginin sonunda dereceye giren kuşlar, geçtiğimiz yıl Bursa'da yapılan ve önümüzdeki Ocak ayında İzmir'de gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Şampiyonaya da 5 bin civarında kuşun gelmesini tahmin ediyoruz."

Merinos AKKM Fuar Alanı'nda devam şampiyona, yarın da ziyaret edilebilecek.

ST(FK/İD)