3. Boğaziçi Film Festivali'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu

3. Boğaziçi Film Festivali'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından, İstanbul Medya Akademisi desteğiyle gerçekleştirilen III.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından, İstanbul Medya Akademisi desteğiyle gerçekleştirilen III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen ödül törenine Türkiye ve dünya sinemasından Belçim Bilgin, Sascha Ley gibi önemli isimler katıldı.

Sinema sektörünün gelişmesine katkı sunmak ve bu alandaki deneyimlerin uluslararası ölçekte paylaşımını sağlamak amacıyla düzenlenen III. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali; film gösterimleri, paneller, söyleşiler ve Holywood'lu ünlü Oyuncu Koçu Susan Batson'ın masterclass oyunculuk dersleri ile bir hafta boyunca devam etti.

Bu yıl kısa filmlerin yanı sıra uzun metraj filmlerin de yarıştığı uluslararası festivalde 50.000$ değerindeki "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü"nü Visar Morina'nın yönettiği "BABAI" filmi aldı. Kısa metraj film kategorisinin 50.000TL'lik Ahmet Uluçay Büyük Ödülü'nü ise Matisa Pisalic'in yönettiği CHOBAN adlı film kazandı.

Oda Orkestrası'nın müzik dinletisi ile renklenen gecede ödüller, festivalin simgesi olan yunus balığından ilham alınarak Atasay tarafından özel olarak tasarlandı.

Festival kapsamında ödül alan tüm filmler ise şu şekilde:

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü: Kuş Dili / Yönetmen: Mehmet Akif Güler

Y-İstanbul OIC Youth Capital Özel Ödülü: Beaitiful City / Yönetmen: Soheil Sadeghi