3 çocuğu ölen aileye çapraz sorgu

3 çocuğu ölen aileye çapraz sorgu

Kars'ta 3 ayda 3 çocuğunu toprağa veren çift çapraz sorguya alındı.

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin Tomarlı Köyü’nde üç ayda 4 çocuğundan 3’ünü toprağa veren Zeynep ile Hacı Güler çiftini soruşturmayı yürüyen savcı çapraz sorguya aldı.

Anne Zeynep Güler 'Bir anne evladına nasıl kıyar? Onları ne emekle, ne yoklukla büyüttüm' derken, baba Hacı Güler ise 'Ailemizin 3’ü burada, 3’ü mezarda. 3 isteğim var. Otopsi raporları bir an önce açıklansın, ailemin tamamı sağlık taramasından geçirilsin, devlet yeni ev versin' dedi.

ANNE-BABAYA ÇAPRAZ SORGU

Habertürk'ün haberine göre; Savcılıkça çarpaz sorguya alınan anne-babaya çok sayıda soru sorulduğu öğrenildi. Anne Zeynep Güler, savcılığın çocukların nasıl öldüğü, kaçta yemek yedirdiği, ilaç kullanıp kullanmadığı, hayal görüp görmediği yönünde sorular sorduğunu ifade etti. Bütün sorulara yanıt verdiğini söyleyen Zeynep Güler, “Hepsini tek tek anlattım. Son çocuğumun ölümünden sonra sakinleştirici ilaç aldığımı, hayal de görmediğimi söyledim” dedi.

"ACIM HİÇ DİNMEYECEK"

Baba Hacı Güler de “Bana da çocuklarımın ölümü sırasında nerede olduğum, şüphelediğim biri olup olmadığı soruldu. Çalıştığımı, evde olmadığımı, şüphelendiğim birinin de bulunmadığını söyledim” diye konuştu. 3 çocuğunun yan yana yattığı mezarlığa giden Güler çifti, olay aydınlatılmadıkça yaşadıkları acının hiç dinmeyeceğini söyledi. Çocuklarının mezarı başında dua edip gözyaşlarına boğulan anne, baygınlık geçirdi.

BOĞULMA YA DA DARP İZİ YOK

3 ay içinde esrarengiz biçimde hayatını kaybeden 3.5 yaşındaki Aybüke, 5 yaşındaki Enes ile 5 aylık Gözde’nin ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. 21 Şubat’ta ölen Aybüke’nin ölümü, diğer çocuklardan farklı. 2 yıl önce gezici sağlık ekibi tarafından aşı yapılan Aybüke, ayağında oluşan şişlik nedeniyle 2 yıl önce ameliyat olmuş. Antibiyotik tedavisinin de tam iyileşme sağlayamadığı Aybüke’nin buna bağlı olarak ölmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

ESRARENGİZ VE ŞÜPHELİ

Enes ve Gözde’nin ölümü ise tam anlamıyla esrarengiz ve şüpheli. Her 2 çocukla ilgili patolojik ve toksikolojik testler yapıldı ve raporlar bekleniyor. Yapılan soruşturmada ilk bulgulara göre çocuklarda boğulma ya da darpa dair herhangi bir morluk ya da ize rastlanmadı. Gözle yapılan ilk incelemelerde, şüphe uyandıracak herhangi bir maddi bulgu bulunamadı. Savcılık ve Adli Tıp’ın, olayı koordineli olarak incelediği belirtildi.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILACAK

Savcılığın olay yerinde keşif yapmak için mahkemeden talepte bulunduğu; kimyevi bir inşaat malzemesi, gaz sızıntısının araştırılacağı öğrenildi. Heyet oluşturulduktan sonra olay yerinde keşfin yapılacağı belirtildi. Ayrıca çocukların farklı yaşlarda öldüğü göz önüne alınarak genetik bir rahatsızlıktan ölümün uzak bir ihtimal olarak değerlendirildiği de kaydedildi.